ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ…

Η απόφαση (2353/2009)του πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης δικαίωσε πλήρως τον γνωστό δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 και του FM100 Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στις αγωγές που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2008 κατά της ΕΣΗΕΜΘ, μετά την απόρριψη από την τελευταία της αίτησής τους να τον κάνει μέλος της, με μοναδικό αιτιολογικό το όριο ηλικίας των 35 ετών.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε (στις 27 Ιανουαρίου 2009):

1. Άκυρες τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. και του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ.

2. Υποχρεώνει την ΕΣΗΕΜΘ να δηλώσει τη βούλησή της ότι αποδέχεται να τον εγγράψει ως μέλος της.

3. Επιβάλλει σε βάρος της ΕΣΗΕΜΘ, λόγω της ήττας της, τα δικαστικά έξοδα.

Στο σκεπτικό της 15 σελίδων δικαστικής απόφασης τονίζεται μεταξύ άλλων πως «η άρνηση του εναγόμενου σωματείου να εγγράψει τον ενάγοντα ως μέλος του, με μοναδική αιτιολογία ότι έχει υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας του, χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη και υπερβαίνουσα κάθε μέτρο».

Όπως μάλιστα αναφέρεται στη δικογραφία, δεκάδες δημοσιογράφοι από το 2000 έως το 2008 έγιναν μέλη της ΕΣΗΕΜΘ, με αποφάσεις του Μεικτού της Συμβουλίου σε ηλικία μεγαλύτερη των 35, έτσι ώστε να τεκμηριώνεται η αρνητική διακριτική μεταχείριση σε βάρος του Α. Τριανταφυλλίδη από την ΕΣΗΕΜΘ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, συνεχίζοντας έτσι την «επιλεκτική προσωπική δίωξη» σε βάρος του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.


Σχολιάστε εδώ