Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

Σημάδια…«παράλυσης» παρουσιάζει η κυβέρνηση, αφού λόγω της παρατεινόμενης συζήτησης περί πρόωρων εκλογών οι περισσότεροι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα στυλό και απλώς παρακολουθούν τα βραδινά δελτία ειδήσεων. Αν εξαιρέσει κανείς τέσσερις – πέντε που συνεχίζουν να δουλεύουν, οι υπόλοιποι περιμένουν την προκήρυξη εκλογών. Σε σημείο που ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας υποχρεώθηκε τις προηγούμενες ημέρες να ζητήσει από τους υπουργούς να καταθέσουν νομοσχέδια, αφού η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου κινδύνευε να… ξεμείνει από δουλειά! Ανάλογα τηλεφωνήματα έγιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Στο εστιατόριο ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος έφαγαν προ ημερών στενός, στενότατος συνεργάτης της Ντόρας και παράγων του Προεδρικού Μεγάρου. Τράβηξαν, όπως ήταν φυσικό, τα βλέμματα των παρισταμένων, καθώς είναι γνωστές οι… καλές σχέσεις του υπουργείου Εξωτερικών με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Άρα είναι ενδεχόμενο να συζητούσαν τρόπους προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφωνίες, όσο και οι αντιθέσεις. Εκτός κι αν ο προεδρικός παράγων «διαπραγματευόταν» την πιθανότητα, φεύγοντας από την Ηρώδου Αττικού, να τοποθετηθεί σε καμιά καλή πρεσβεία μας στην Ευρώπη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν εναγωνίως να… απαλλαγούν απʼ όσα στελέχη ζημίωσαν την παράταξη με τις δραστηριότητες και τη συμπεριφορά τους την προηγούμενη πενταετία. Έτσι, είναι ενδεχόμενο το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί ότι στους εκλογικούς συνδυασμούς δεν θα περιληφθούν βουλευτές ή πολιτευτές που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια τέτοια απόφαση θα αποτελεί… φωτογραφική διάταξη για τον Αρ. Παυλίδη, ο οποίος έχει ανοίξει «παρτίδες» με τη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες εφοπλιστή για «χρηματισμό». Η υπόθεση πλήττει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά λόγω της οριακής πλειοψηφίας των 151 ο Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να τον θέσει τώρα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αν είχε 152, θα το είχε κάνει ήδη προ πολλού.

Διπλό… «διάβημα» σε Μαξίμου και Ρηγίλλης έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο Γ. Σουφλιάς. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είναι «έξω φρενών» με τον νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή, διότι για μια ακόμη φορά προσπαθεί, όπως διαμαρτυρήθηκε, να μπλοκάρει τα σχέδιά του και βάζει προσκόμματα στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτήν τη φορά ο νομάρχης πρωτοστατεί στις αντιδράσεις για τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, με τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει… μόνιμο μποτιλιάρισμα στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα ο νομάρχης εμφανίζεται να παροτρύνει τους κατοίκους σε μαζικές κινητοποιήσεις και δυναμικές αντιδράσεις κατά των σχεδίων του κ. Σουφλιά. Αν κρίνω από το κλίμα που επικρατεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι θέμα χρόνου η δημόσια «έκρηξη» του τελευταίου!

Ουδείς γνωρίζει αν και πότε ο Κ. Καραμανλής θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του για την ίδρυση αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος. Το βέβαιο είναι ότι επικεφαλής του δεν θα ορισθεί ο Στ. Δήμας. Τις… κατʼ αρχάς αποφάσεις του Μαξίμου ήρθαν να ενισχύσουν οι κολακευτικές αναφορές του επιτρόπου για τον Γ. Παπανδρέου, σε ειδική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, παρακαλώ, για την «πράσινη ανάπτυξη». Έφθασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει τον κ. Παπανδρέου… «πρωτοπόρο» στην Ελλάδα σε ζητήματα περιβάλλοντος! Όπως ήταν φυσικό, οι αναφορές του προκάλεσαν τα επικριτικά σχόλια βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης που έκαναν λόγο για… «ακατάλληλες κουβέντες σε ακατάλληλο χρόνο».


Σχολιάστε εδώ