Γαζώνουν οι μίζες στον Στρατό…

«Σημεία και τέρατα» για το πώς… πέφτουν οι… μίζες στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων περιγράφει με επιστολή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο απόστρατος ταξίαρχος, πρώην διοικητής της ΑΒΥΠ, Ηλίας Γιαννούτσος, ένας θαρραλέος αξιωματικός που καρατομήθηκε γιατί είπε «όχι» στα λαμόγια. Ρωτάγαμε σε άρθρο μας εάν οι αρμόδιοι «φυλάνε Θερμοπύλες» ή τις «θεσούλες» τους πειθόμενοι «τοις κείνων ρήμασι» και μας έστειλε μια επιστολή που λέει πολλά γιατί ήταν σε θέση όπου γνώριζε καλά τι συμβαίνει στον χώρο των προμηθειών του στρατού. Κι όσο κι αν δεν αποκαλύπτει ονόματα και συγκεκριμένα έργα, δεν παύει να τα «φωτογραφίζει» δείχνοντας την πραγματικότητα….

Είναι ανατριχιαστικό αυτό που αποκαλύπτει και θα πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να παρέμβει και να ζητήσει εδώ και τώρα έρευνα. «Ακόμη αντηχούν στ’ αυτιά μου τα λόγια κάποιου προϊσταμένου μου κατά τη διάρκεια της ενεργού στρατιωτικής μου υπηρεσίας: «Ξέρεις τι είναι να δίνεις παραγγελία αξίας ενός δισ. δραχμών και πενήντα εκατομμύρια να μπαίνουν στον λογαριασμό σου;»! Και συνεχίζει: «Αξέχαστα θα μείνουν τα λόγια κάποιου γάλλου τεχνικού, του “Μισέλ”, ο οποίος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα για υπηρεσιακούς λόγους της εταιρείας του, παρουσία διερμηνέα είπε πως ο τάδε (ήταν στρατιωτικός ακόλουθος) πήρε το 5% της αξίας της “προμήθειας”, επειδή συντέλεσε στην προώθηση και την υλοποίησή της (και το επίθετο και το είδος της προμήθειας είναι γνωστά)»!

Και η συνέχεια είναι το ίδιο συγκλονιστική: «Εντυπωσιακά επίσης ήταν και τα υπονοούμενα προμηθευτού κατά την παράδοση-επίδειξη του είδους που προμήθευσε, για κατάθεση υπέρ κόμματος κάποιου ποσού (το να αναφερθεί έστω και με υπονοούμενα προμηθευτής σε παρόμοιο θέμα αναλογιστείτε την αγανάκτησή του, αλλά και τη βεβαιότητά του για την ηθική ακεραιότητα του προσώπου στο οποίο απευθυνόταν)»!

Και προφανώς, όπως σημειώνει και ο απόστρατος ταξίαρχος, «η απευθείας ανάθεση προμηθειών ή με διενέργεια διαγωνισμού, μικρή σημασία έχουν»! Γιατί «αν δεν εκλείψει εντελώς το ότι “μαγκιά” είναι να τα παίρνεις, γιατί αν δεν τα πάρεις εσύ, “το κορόιδο”, κάποιος άλλος “πιο ξύπνιος” θα βρεθεί να τα πάρει (αφού οι εταιρείες ήδη έχουν υπολογίσει τα πάντα), τότε κτίζουμε στην άμμο…»!

Και καταλήγει λέγοντας προς όλους τους επίορκους πως «όλα τα 5% ή τις όποιες βίλες με ή χωρίς πισίνες ή τα όποια ταξίδια στο εξωτερικό ή τις τυχόν εκπαιδεύσεις τέκνων σε ξένα πανεπιστήμια ή ενδεχομένως και κάποιες νύκτες με αιθέριες υπάρξεις σε πολυτελή ξενοδοχεία και τα πολύ περισσότερα πολιτικών προσώπων, τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με υποθήκη το μισό Αιγαίο…»! Οι παραπάνω αποκαλύψεις θα πρέπει να προκαλέσουν την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και του υπουργού Άμυνας.

Αν σιωπήσουν τότε θα σημαίνει ότι ο χώρος των εξοπλισμών είναι άβατο… Είναι ναρκοπέδιο.

Απόδειξη ότι τα τελευταία 30 χρόνια πολλά έχουν δει τα μάτια μας, πολλά έχουν ακουστεί στη Βουλή, πολλά δημοσιεύματα υπήρξαν, αλλά κανένας δεν κάθισε ποτέ στο σκαμνί…

Οι μίζες πρέπει να είναι διακομματικές (όχι δικομματικές). Υπάρχει άλλη εξήγηση; Για ποιον λόγο ο φάκελος για το «Σουζάνα», που έστειλε στη Βουλή ο Εισαγγελέας, παραμένει ακόμη στα συρτάρια, όπως τον άφησε η τότε πρόεδρος της Βουλής κυρία Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και έχει αραχνιάσει;

Γιατί αυτή η διακομματική σιωπή; Ποιος κρατάει ποιους;


Σχολιάστε εδώ