Από το Περιστύλιο…

Βεβαίως, υπάρχει πολιτική ευθύνη και βεβαίως την έχει ο ομιλών την πολιτική ευθύνη. Την καταλόγισε στους άμεσους συνεργάτες του ως έκρινε και εάν έκρινε ότι την είχε και ο ίδιος στον βαθμό που έπρεπε, σας διαβεβαιώ ότι θα παραιτείτο. Και αυτό οφείλει να κάνει κάθε υπουργός».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και οι διατάξεις περί παραγραφής.

Και γιατί δεν το έπραξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν ανοίχτηκε πεδίο δόξης λαμπρόν κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος;

• Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κ. Δένδια ως προς τα κενά τής από αέρος απόδρασης. Ζήτησε να μην καταλογιστούν ευθύνες στους προκατόχους του, διότι, λέει, είναι βέβαιος ότι όπως πήγε ο ίδιος στον Κορυδαλλό και του είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, το ίδιο θα συνέβη και στους προκατόχους του καθώς υπήρχε ρητή διαδικασία, διά της Θέμιδος, να τοποθετηθούν τέτοια εμπόδια που να αποτρέψουν την προσγείωση του ελικοπτέρου. «Όπως εγώ πήρα τη διαβεβαίωση ότι αυτό έχει γίνει και μάλιστα μου επεδείχθησαν τα εμπόδια -βεβαίως, μου επεδείχθησαν δειγματοληπτικά, δεν μπορώ να σας πω ότι πήγα και γύρισα όλες τις φυλακές και έλεγξα ως πραγματογνώμων- μ’ αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να έγινε και στους προκατόχους μου» είπε.

• Με αφορμή την αιχμή του… συγχωριανού του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ζωΐδη, ότι κανείς δεν έχει καταλάβει τι γίνεται με την υπόθεση Μανούση, ξεσπάθωσε ο Αριστοτέλης Παυλίδης: «Θα τα πω όλα χαρτί και καλαμάρι αν έρθει η υπόθεση εδώ, στη Βουλή» είπε. «Εγώ που είμαι ψημένος στη θάλασσα και στις τρικυμίες, κινδυνεύω να ζαλιστώ από αυτήν τη θαλασσοταραχή, η οποία πρέπει κάποια στιγμή, γρήγορα, να πάψει και να έρθει ηρεμία. Υπάρχει ένας τρόπος: Κοινοβούλιο».

Και το καλύτερο: «Παυλίδης παράνομος; Θα σας τα πω εγώ που τα ζω σήμερα. Τριάντα πέντε χρόνια εδώ, πρώτη μου φορά έγινε τέτοιο πρωτοσέλιδο, δεν ξανάγινε. Μα, να πλήρωνα, να είχα να πληρώσω, πάλι δεν θα κατάφερνα τέτοια δημοσιότητα. Εκπομπές, φωτογραφίες, κινδυνεύουμε να γίνουμε σταρ του Χόλιγουντ»!

• Απίστευτος καβγάς ανάμεσα στη Λιάνα Κανέλλη και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ σχετικά με τη λήψη μέτρων ελέγχου της λεγόμενης «ελεύθερης» αεροπορικής δραστηριότητας.

Ο υφυπουργός διαμαρτυρήθηκε επειδή η κ. Κανέλλη τον διέκοπτε συχνά την ώρα της τοποθέτησής του: «Είναι απρεπής ο τρόπος σας, κυρία Κανέλλη» είπε. «Μάθετε να απαντάτε πολιτικά» του απάντησε εκείνη και… άναψαν τα αίματα.

-Μ. Μπεκίρης: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει».

-Λ. Κανέλλη: «Τον ακούτε τι λέει; Παιδάκια είμαστε; Αφού ζητάτε την προστασία του προεδρείου, τι να σας πω; Είστε νέος…».

-Μ. Μπεκίρης: «Αφήστε, κυρία μου, τι είμαι. Δεν θα το κρίνετε εσείς τι είμαι».

-Λ. Κανέλλη: «Νέος είπα. Σας πειράζει;».

-Μ. Μπεκίρης: «Υπάρχουν άλλοι που το κρίνουν, όπως κρίνουν και εσάς για τη συμπεριφορά σας αυτήν τη στιγμή. Να μάθετε να ακούτε λοιπόν».

-Λ. Κανέλλη: «Όχι μπούρδες όμως».

-Μ. Μπεκίρης: «Τις μπούρδες σας τις επιστρέφω. Είναι κάτι που σας διακρίνει συνεχώς».

-Λ. Καννέλλη: «Δεν θα με υποχρεώσετε να ακούω μπούρδες!».

-Μ. Μπεκίρης: «Εμείς, κυρία Κανέλλη, ως κυβέρνηση εγγυόμαστε την ασφάλεια των πτήσεων, εγγυόμαστε την ασφάλεια των πολιτών».

-Λ. Κανέλλη: «Αυτό να το μάθουν και όλοι οι Παλαιοκώστηδες της Ελλάδας».

-Μ. Μπεκίρης: «Όποιος έχει οποιαδήποτε πρόταση, από το να συνεχίζει να δημιουργεί παραστάσεις και θέατρο σ’ αυτήν την αίθουσα…».

-Λ. Κανέλλη: «Μα, τι είναι αυτά που λέτε;».

-Μ. Μπεκίρης: «…Να καταθέσει τις προτάσεις του εδώ ή στους αρμόδιους φορείς».

-Γ. Σούρλας: «Αυτή δεν είναι εικόνα Βουλής. Μερικές φορές είναι από τα χειρότερα πρωινάδικα, όπου δύο μιλούν ταυτόχρονα στο παράθυρο».

-Μ. Μπεκίρης: «Τους χαρακτηρισμούς για τα πρωινάδικα να τους απευθύνετε εκεί που πρέπει».

-Λ. Κανέλλη: «Τραβήξτε το για να παίξετε το βράδυ. Θα τον παίζουν το μεσημέρι και είναι χαρούμενος».

-Γ. Σούρλας: «Κυρία Κανέλλη, ήρθατε εκνευρισμένη εδώ σήμερα;».

-Λ. Κανέλλη: «Εγώ καθόλου. Τα κέφια μου έχω. Ο νεαρός το εκμεταλλεύτηκε».

-Γ. Σούρλας: «Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται».

-Λ.Κανέλλη: «Θα παίξει στην τηλεόραση. Σοβαρολογείτε τώρα;».

-Γ. Σούρλας: «Μα, για αυτό το κάνατε; Για να παίξει στην τηλεόραση;».

-Λ. Κανέλλη: «Εγώ δεκαπέντε χρόνια κάνω δουλειά στην τηλεόραση. Δεν έχω ανάγκη».

• Τις δυσμενέστερες προβλέψεις και τα χειρότερα σχόλια έκαναν για τη συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ στους Κινέζους οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης είπε… μαρξιστές τους νεοδημοκράτες, όχι όμως οπαδούς του Καρόλου Μαρξ: «Είστε οπαδοί του Γκρούσο Μαρξ, οπαδοί αυτού του γραφικού αμερικανού ηθοποιού του ασπρόμαυρου σινεμά, ο οποίος έκανε όσα έκανε. Και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα συνηγορούν σε αυτό. Καθιερώνετε ένα ιδιόρρυθμο καπιταλιστικό-κομμουνιστικό καθεστώς λειτουργίας σε κινέζικο πλέον λιμάνι, όπως γίνεται το λιμάνι του Πειραιά. Είναι απίστευτο πραγματικά ότι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου, η Ελλάδα, θεωρεί σωτηρία την παραχώρηση του ΟΛΠ στους Κινέζους».

• Μ’ έκπληξη άκουσε τον υπουργό να λέει ότι λόγω της εκχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους κάνουμε και στρατηγική συμμαχία με την Κίνα: «Έλεος, κύριε υπουργέ, έλεος. Δηλαδή αν δίνατε και τη Θεσσαλονίκη στους Κινέζους θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη και πιο αναβαθμισμένη στρατηγική συμμαχία με την Κίνα; Αν εκποιήσουμε τα πάντα σ’ αυτήν τη χώρα στην Κίνα στο όνομα του ότι είναι 1,4 δισεκατομμύρια, η στρατηγική συμμαχία θα γίνει τέλεια. Την υποδούλωση, την υποτέλεια, την υποταγή τη βαφτίζετε στρατηγική συμμαχία;

Πρόλαβαν, όμως, άλλοι να κάνουν αυτή τη στρατηγική συμμαχία, διότι η COSCO έχει θαυμάσια συμφωνία με τους Ιταλούς για τη Νάπολη. Δείτε τα έργα τους.

Αύριο θα σας φέρω εδώ στη Βουλή ένα θαυμάσιο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε στη χώρα μας, τα ”Γόμορα”. Έχει γυριστεί και ταινία, η οποία έχει κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο. Εντυπωσιακότατη. Και δείχνει τα ”καλά” της κινέζικης COSCO, με όλη αυτήν την ωραία περιγραφή που μας κάνατε, τα οποία έκανε στη Νάπολη και στην Ιταλία. Λαθρεμπόριο, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, δουλεμπόριο παντού, ανασφάλεια, φόβος στους κατοίκους, διάλυση του πολιτιστικού ιστού της Νάπολης».

• Το βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο με τίτλο «Γόμορα», επικαλέστηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης: «Κάποτε στη δεκαετία του ’50 αγαπητοί συνάδελφοι φώναζαν στον Πειραιά – ο πρόεδρος το γνωρίζει καλά, Πειραιώτης γαρ».

– Β. Αποστολάτος: «Δεν είχα γεννηθεί ακόμη».

– Α. Ροντούλης: «Θα το έχει ακούσει τότε. ”Κορίτσια ο στόλος”. Και αναφέρομαι στον έκτο αμερικανικό στόλο.

Τώρα θα φωνάζουν: ”Κορίτσια οι τριάδες”. Ξέρετε τι είναι οι τριάδες; Οι τριάδες είναι το αντίστοιχο της ιταλικής Καμόρα. Και βεβαίως μέσα από μια μεταφυσική σχέση γης, ουρανού και ανθρώπου βγαίνει αυτός ο όρος, ”η τριάδα” που είναι η κινέζικη μαφία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τελικά ο Πειραιάς θα γίνει μία China Town»…


Σχολιάστε εδώ