Ένταση Καραμανλή – Γιώργου στη Βουλή με… φόντο την κρίση

Η συζήτηση, στον απόηχο του ναυάγιου της συναίνεσης που επεδίωξε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, έγινε σε οξείς τόνους, ο ίδιος μάλιστα στη δευτερολογία του έχασε την ψυχραιμία του και εμφανίστηκε από τις σπάνιες φορές οργισμένος.

«Δεν ζήτησα λευκή επιταγή αλλά υπεύθυνη στάση για ένα εθνικό θέμα. Όποτε οι Έλληνες αφοσιωθήκαμε σε εθνικούς στόχους τα καταφέραμε πολύ καλά, και αυτό οφείλουμε να κάνουμε και τώρα», είπε ο κ. Καραμανλής και απέρριψε με τον πιο κατηγορηματικό ως τώρα τρόπο τα εκλογικά σενάρια: «Είναι μονότονο και ανιαρό να σας ακούμε συνέχεια να καταφεύγετε σε ακατάσχετη εκλογολογία. Αυτό το θέμα το έχουμε κλείσει. Ξεκαθάρισα ότι εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς, ότι δεν ασχολούμαστε με σενάρια εκλογών. Ξεκαθάρισα ότι δεν σκέφτομαι εκλογές».

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εκτίμησή του ότι το σχέδιο της κυβέρνησης αφορά τη διάσωση της ίδιας και των συμφερόντων που εξυπηρετεί και όχι της χώρας, χαρακτήρισε τη συνάντηση που ζήτησε ο κ. Καραμανλής μεταφορά ευθυνών στον έκτο χρόνο της διακυβέρνησης, παιχνίδι επικοινωνιακό για το θεαθήναι, και σήκωσε τους τόνους ζητώντας εκλογές «για να μη χρεοκοπήσει και η Ελλάδα όπως χρεοκόπησε η ΝΔ».

«Είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει σ’ αυτή την αίθουσα για χρέη και για ελλείμματα!», απάντησε ο κ. Καραμανλής εμφανώς οργισμένος. «Το χρέος το πήρατε στο 30% και το φθάσατε πάνω από το 100% του ΑΕΠ. Αυτή είναι η πραγματικότητα! Είναι η βαρύτερη κληρονομιά που άφησαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις σας στον τόπο! Μιλάτε εσείς για ελλείμματα, που μας παραδώσατε 7,5% το έλλειμμα όταν στον τελευταίο σας προϋπολογισμό το είχατε προϋπολογίσει για 1,2%; Υπάρχει μεγαλύτερη ανειλικρίνεια και ανευθυνότητα απ’ αυτό;».


Σχολιάστε εδώ