άλλες τυπολογίες

• H απόσυρση της ΕΡΤ από τη διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων είναι η γραμμή της κυβέρνησης. Η ΕΡΤ έχει για έναν ακόμη χρόνο τα δικαιώματα της Ξάνθης και του Ολυμπιακού και θα μεταδίδει τους αγώνες τους για τη σεζόν 2009-10 με κυκλική ώρα μετάδοσης.
Έτσι, ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού θα μεταδοθεί Σάββατο στις 16.45, μετά ο επόμενος στις 19.00 της ίδιας μέρας, ο τρίτος την Κυριακή στις 16.45 και ο τέταρτος στις 19.00 της Κυριακής. Την ίδια ώρα δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση μεταξύ της SuperLeague, της Forthnet και του ΣΚΑΪ. Ως τώρα δεν υπάρχει συμφωνία για τη χρονική έκταση των στιγμιοτύπων, σε αντίθεση με την αθλητική εκπομπή των ιδιωτικών καναλιών. Έτσι ο ΣΚΑΪ θα μεταδίδει την εκπομπή του στις 21.00 και η ΕΡΤ έπειτα από 1 ½ ώρα.

• «Τελειωμένη υπόθεση» χαρακτηρίζουν στελέχη του επιχειρηματικού διδύμου Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη την απόκτηση του Flash. Η πιστοποίηση της συμφωνίας έγινε το βράδυ της Πέμπτης και από το πρωί της Παρασκευής ένας δικηγόρος από κάθε πλευρά ανέλαβε τα διαδικαστικά. Επαφές υπάρχουν και για την αγορά τηλεοπτικού σταθμού, με πρώτο στόχο τον ΔΕΚΑ, αλλά έγινε και μια κρούση στον Δ. Κοντομηνά για την αγορά μιας εταιρείας βιολογικών τροφίμων που ελέγχει ο επιχειρηματίας.

• Θα καταθέσει εκ νέου την ερώτηση και την αίτηση εγγράφων για τους μισθούς των στελεχών στην ΕΡΤ ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Θέση του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ είναι πως θα πρέπει να φύγει από το πεδίο του ανταγωνισμού και να επιστρέψει στον ρόλο της.

• Σταθερό κόστος ή και μείωσή του, όπου είναι εφικτό, σχεδιάζει για τις σειρές του την επόμενη περίοδο το Mega. Στις συζητήσεις, τόσο με τους παραγωγούς όσο και με τους ηθοποιούς, υπάρχει πνεύμα κατανόησης.

• Ορόσημο για τη «Metro». Η δωρεάν εφημερίδα συμπληρώνει στις 10 Μαρτίου τα 2.000 τεύχη, καθώς το πρώτο της φύλλο κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου 2000, και σήμερα η «Metro» έχει καταφέρει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις διαφημιστικής απορρόφησης και αναγνωσιμότητας. Η εφημερίδα σχεδιάζει την κυκλοφορία ειδικής επετειακής έκδοσης στην οποία, πέρα από την καθημερινή της ύλη, θα περιλαμβάνει θέματα όπως η ιστορία του free press, η ιστορία της «Metro» παγκοσμίως, ημερομηνίες σταθμοί της «Metro» κ.ά.

• Οσονούπω ο διευθυντής του «Βήματος», Βασίλης Μουλόπουλος, όπως ακούω, βγαίνει στη σύνταξη.

• Έντονα αντέδρασε η ΠΟΕΣΥ στην άρνηση της FYROΜ να επιτρέψει την είσοδο στα Σκόπια του δημοσιογράφου Άγγελου Αγγελίδη από τον «Ελεύθερο Τύπο» και τον City 99,5 με αιτιολογία ότι δεν είχε διαπίστευση των αρμοδίων αρχών. Η ΠΟΕΣΥ κατήγγειλε το γεγονός, επισημαίνοντας ότι θα ενημερώσει και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

• Αληθεύει ότι εκεί πάνω στην ΕΡΤ έχει προσληφθεί από τον Σεπτέμβριο του 2008 δημοσιογράφος-ποιητής και ακόμη δεν έχει πατήσει το πόδι του στο ραδιομέγαρο ενώ τον μισθό -4.500 ευρουλάκια, παρακαλώ- του τον στέλνουν στο σπίτι;

• ΚΟΥΙΖ:
Σε ποιον αλήθεια τηλεοπτικό οργανισμό παρουσιάζουν τις διαφημίσεις που παίρνουν ως μηνύματα στην ιντερνετική σελίδα τους, ενώ μεταδίδονται κανονικά, για να μην πληρώνεται το αγγελιόσημο;

***

Πρώτος ο ΣΚΑΪ με 11,1% για την περίοδο 2/2-1/3/2009, σύμφωνα με τη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Δεύτερος με 8,6% ο Ρυθμός και τρίτος ο Kiss με 8,2%. Στο 7,9% η Λάμψη και η έκπληξη του μήνα είναι η άνοδος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο 7,5% (από 6,8%) αφήνοντας πίσω της έπειτα από πολλά χρόνια, τον NovaΣπορ FM ο οποίος έχει ποσοστό 6,6% (από 7,7%). Στους ενημερωτικούς σταθμούς ο Real έχει 5,7%, ο ΑΝΤ1 4,7%, ο Alpha 4%. Ο Flash έχει 2,6% ο Sentra 2,4%, ο City 2,3%, και ο Arrena 0,8%.
***

Αληθεύει πως υπάρχει ενδιαφέρον εκδότη της Αθήνας για αγορά μεριδίου σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλίας;
***

Με στόχο «να θωρακίσουμε τον κλάδο κόντρα στην οικονομική κρίση», η παράταξη Δημοσιογραφική Ενότητα ασκεί κριτική στην ΕΣΗΕΑ και παίρνει θέση στη σημερινή συγκυρία. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, ο εκδότης της εφημερίδας «Έθνος» ναι μεν δεν απασφάλισε τελικά, χριστουγεννιάτικα, τη «χειροβομβίδα» που κρατούσε, έτοιμος να τη ρίξει στους δημοσιογράφους, και υποχώρησε υπό την πίεση των συναδέλφων που ήταν έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις, έστειλε όμως ξεκάθαρα το μήνυμα για τις μέρες που έρχονται και τις μεθόδους που βάζουν σε εφαρμογή οι εκδότες-επιχειρηματίες. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η γερμανική διοίκηση του Ομίλου Alpha πήρε πολύ σύντομα τη σκυτάλη υλοποίησης των σχεδίων που εξυφαίνονται εις βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΕ και καταλήγει τονίζοντας ότι «η δημιουργία του Συνδικάτου Τύπου αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη, ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση των προβλημάτων που ορθώνονται μπροστά μας».
***

Από τις 13 ως τις 22 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται το 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Στη δεύτερη πλέον δεκαετία του, το φεστιβάλ έχει επεκτείνει το πεδίο του προσθέτοντας επιπλέον σεμινάρια, διαλέξεις και ημερίδες.
***

Δουλεύει χρόνια η γνωστή δημοσιογράφος, με γνωστό σύζυγο, σε κανάλι. Δουλεύει σε εισαγωγικά, αφού μόνο 6 ώρες την εβδομάδα (!) εμφανίζεται. Την κάλεσε το αφεντικό για να της πει ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μα… έχω συμφωνία από παλιά; Πού είναι, με ποιον; Κάποιος που όμως από χρόνια έχει πάει σ’ άλλο κανάλι. Κάποια στιγμή όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος… Όταν μάλιστα δεν υπάρχουν πλάτες… Το δίλημμα καίριο. Ή δουλεύεις κανονικά ή φεύγεις…
***

Δύο πρόσωπα-κλειδιά κάτω από μία τηλεοπτική στέγη. Το ένα είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, το πρώην «καλό παιδί» της τηλεόρασης, που όπως όλα δείχνουν από την επόμενη σεζόν στο Mega δεν θα παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί». Ήδη το κανάλι βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί του για μια άλλη τηλεοπτική πρόταση, μιας και ο παρουσιαστής έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Το άλλο είναι το ανερχόμενο αστέρι του ίδιου καναλιού, ο Γιώργιος Λιάγκας. Πέρασε το τεστ με το καθημερινό τηλεπαιχνίδι, του έδωσαν το σόου με τις ξανθές και κανείς δεν γνωρίζει αν τα καθήκοντά του την επόμενη τηλεοπτική χρονιά θα είναι διευρυμένα. Φθάνουν ως την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής; Αυτό θα το απαντήσει το Mega σύντομα, αν και, όπως φαίνεται, το κανάλι έχει υπερπροσφορά προτάσεων από διαθέσιμους τηλεοπτικούς αστέρες που ψάχνουν στην αγορά νέα στέγη.
***


Σχολιάστε εδώ