άλλα αθλητικά

Σε πλήρη αλλαγή των προσώπων που συνδέονται με την περίοδο που την ΑΕΚ διοικούσε ο Ντέμης Νικολαΐδης πρόκειται να προχωρήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και αυτό το έδειξε και με όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ξάνθη, αλλά και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Θανόπουλο. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως αν ο «Ντούσκο» μείνει στο τιμόνι της Ενωσης θέλει να έχει σε όλα τα πόστα τους δικούς του ανθρώπους ή ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί και τους οποίους και ο ίδιος θα έχει εγκρίνει.

Αυτό πρώτα απʼ όλα δείχνει διάθεση παραμονής από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ομάδα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Μια διάθεση παραμονής που σαφέστατα υπάρχει από την πλευρά του σερβοέλληνα τεχνικού και η οποία ίσως να δείχνει και κάτι άλλο, που είναι η προσμονή του επενδυτή ο οποίος θα καταστήσει ισχυρή οικονομικά και πάλι την «Ένωση». Αν αυτός θα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ή κάποιος άλλος, ακόμη και η κίνηση επιχειρηματιών στην οποία είχε αναφερθεί ο Φίλιππος Σφαέλος, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Επίσης, είναι σίγουρο πως ο κ. Μπάγεβιτς στοχεύει να παραμείνει και να φτιάξει την ομάδα, δουλεύοντας και για τη δική του υστεροφημία και αποκαθιστώντας όλα όσα έγιναν τις δύο προηγούμενες φορές που ήταν στον πάγκο του «δικεφάλου». Οι αντιδράσεις, άλλωστε, αυτήν τη φορά των οπαδών προς το πρόσωπό του είναι πολύ μικρές (σχεδόν ανύπαρκτες) και καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με τη δεύτερη φορά που ο «Ντούσκο» κάθισε στον πάγκο της ομάδας.

Όπως, βεβαίως, γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα, ο ένας εκ των επιχειρηματιών που επρόκειτο να αγοράσουν ποσοστό της ΠΑΕ ΑΕΚ, διστάζει να το κάνει λόγω χρεών. Ο λόγος για τον Βίκτωρα Ρέστη, τον εφοπλιστή κάτοχο ποσοστού στην ομάδα και μεταξύ των άλλων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, ο οποίος έλεγε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του πως τα συνεχή χρέη που… ανακαλύπτονται στην εταιρεία είναι ένας σοβαρός παράγοντας που ίσως να τον αποτρέψει να αγοράσει ποσοστό. Η απόφασή του μάλιστα είναι άσχετη με το αν τελικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον οποίο είναι φίλοι και συνεργάτες, ασχοληθεί ή όχι με την ΑΕΚ, η οποία τελικά, παρότι ακέφαλη διοικητικά (υπό την έννοια ότι απουσιάζει το ισχυρό αφεντικό), βαδίζει αξιοπρεπώς στο Πρωτάθλημα και διεκδικεί και το Κύπελλο στο οποίο έχει προκριθεί στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό.


Σχολιάστε εδώ