50 άτομα φεύγουν με… εθελουσία, ενώ περίμεναν 200

Μεθαύριο Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν παρέμβαση στο πλατό του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου. Θα ανοίξουν πανό και θα ζητήσουν μικρόφωνο.
Οι Γερμανοί το γνωρίζουν και σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, αρχικά δεν βλέπουν αρνητικά το γεγονός προσδίδοντάς του χαρακτήρα «χάπενιγνκ»!
Η Ένωση Τεχνικών έβγαλε νέα σκληρή ανακοίνωση την οποία κυκλοφόρησε και στη γερμανική γλώσσα, ενώ απάντησε με εξώδικη διαμαρτυρία σε επιστολή της εταιρείας Alpha Δορυφορική με την οποία η διοίκηση απαιτούσε να μη γίνουν γενικές συνελεύσεις στον χώρο εργασίας!
Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στην Κάντζα ήταν σαρωτικά.
Το κλίμα βάρυνε ήδη από την περασμένη Τρίτη, όσο πλησίαζε η ημερομηνία λήξης του προγράμματος εθελουσίας και δεν υπήρχε ενδιαφέρον των εργαζομένων.
Η διευθύντρια προσωπικού και οι προϊστάμενοι τμημάτων σε συσκέψεις ανά τμήματα ή σε ξεχωριστές συναντήσεις με μεμονωμένους εργαζόμενους πίεζαν ασφυκτικά, χρησιμοποιώντας έως και έμμεσες απειλές.
Έλεγαν στους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την «ευκαιρία» και να πάρουν τα αυξημένα χρήματα που τους δίνουν, γιατί «αύριο δεν θα τα λάβουν».
«Θα γίνουν απολύσεις» έλεγε χαρακτηριστικά διευθυντικό στέλεχος, από αυτά που εξασφάλισαν την παραμονή τους στο κανάλι με νέο συμβόλαιο.
Οι αντιδράσεις
Οι δύο ενώσεις, ΕΤΙΤΑ και
ΕΤΙΤΒΕ, δηλώνουν πως δεν θα ανεχθούν «καμιά απόλυση τεχνικού, είτε είναι ”εθελουσία” είτε όχι» σημειώνοντας πως «ο παράνομος πλουτισμός που προκύπτει από την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των τεχνικών που εργάζονται είτε σαν ”συμβασιούχοι” στη δημόσια είτε σαν ”νοικιαζόμενοι” στην ιδιωτική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει αμέσως».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ ύστερα από πολύ καιρό παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της για τα τεκταινόμενα στο ιδιωτικό κανάλι γράφοντας πως η εταιρεία Alpha Δορυφορική Τηλεόραση «προχωρά σε μαζικές απολύσεις τις οποίες ονομάζει ”εθελούσια έξοδο εργαζομένων” επειδή δίνει αποζημιώσεις λίγο μεγαλύτερες από τις νόμιμες», ενώ «ταυτόχρονα προτίθεται να δημιουργήσει τη θυγατρική ”Constantibe” και να μεταφέρει «εθελοντικά» προσωπικό, προφανώς με δυσμενέστερες εργασιακές σχέσεις».


Σχολιάστε εδώ