Τελεσίγραφο θεσσαλών αγροτών στην κυβέρνηση

ΚΑΖΑΝΙ που βράζει είναι οι αγρότες της Θεσσαλίας καθώς, παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από το πακέτο των 500 εκατ. για την ενίσχυσή τους. Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Χατζηγάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών και τους υποσχέθηκε ότι είναι θέμα χρόνου να πάρουν τα χρήματα, πλην όμως εκείνοι εξακολουθούν να δυσπιστούν. Για τον λόγο αυτό και έσπευσαν να στείλουν τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση και τη Ρηγίλλης ότι αν μέχρι τις 10 Μαρτίου, που είναι επέτειος του Κιλελέρ, δεν έχουν πάρει τα χρήματα θα υπάρξει μεγάλη έκρηξη. Το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των αγροτών μετέφεραν στην κυβέρνηση όχι μόνο οι εκλεγόμενοι στη Θεσσαλία βουλευτές της ΝΔ, αλλά και άλλοι, όπως π.χ. ο Π. Παναγιωτόπουλος, που περιόδευσαν στην περιοχή. Μάλιστα ο τελευταίος πήρε μέρος προ ημερών σε κλειστή σύσκεψη στη Λάρισα, στην οποία μετείχαν βουλευτές, συνδικαλιστές και ακούστηκαν «βαριές κουβέντες».
Σημαντικά είναι τα προβλήματα για την κυβέρνηση και στο μέτωπο των κτηνοτρόφων, όπου επικρατεί αναβρασμός διότι δεν τους δόθηκαν τα ποσά που τους αναλογούσαν από τα 500 εκατ. ευρώ. Η οργή τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς υποψιάζονται ότι τα χρήματα που προορίζονταν για εκείνους δόθηκαν στους αγρότες της Κρήτης και της Πελοποννήσου. «Σε άλλους θα δώσουν εκατομμύρια και σʼ εμάς ούτε το… αντίδωρο της λειτουργίας» λένε χαρακτηριστικά και προειδοποιούν ότι αν δεν τους δοθούν τα χρήματα θα κλείσουν τους δρόμους. Το πρόβλημα αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή επτά βουλευτές της ΝΔ, όπως είχε… προαναγγείλει το «ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής.. Ήταν οι Μ. Χαρακόπουλος, Κ. Τσιάρας, Γ. Κασαπίδης, Ν. Σταυρογιάννης, Στ. Κελέτσης, Μιχ. Γιαννάκης και Αντ. Καρπούζας. Από την κίνηση των επτά «ενοχλήθηκε» ο Ι. Τζαμτζής ο οποίος την επομένη κατέθεσε υπόμνημα για τα ίδια θέματα. Στο υπόμνημα υπήρχαν, μεταξύ άλλων, οι υπογραφές των Γ. Γιαννέλη και Θ. Γιαννόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για πολλά και διαφορετικά θέματα.


Σχολιάστε εδώ