Τα ρεζιλίκια με την απόδραση

Κύριε Διευθυντά,
Η ατιμωρησία των υπευθύνων της πρώτης απόδρασης, ήτο απολύτως βέβαιον ότι θα οδηγούσε στην εξαχρείωση αυτών, αλλά και στην επανάληψη της απόδρασης κατά τον ίδιο μάλιστα τρόπο! Πρωτοφανής διάλυση και στην εποπτεία των φυλακών, αφού και σ’ αυτό έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή τη χρήση του κινητού.
Ανεκπαίδευτοι οι φρουροί, με δύο μόλις βολές σε οκτώ χρόνια, χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο και ελλιπής ο αριθμός τους, αφού απλόχερα φυλάνε τους ήδη διεφθαρμένους πολιτικούς.
Ο συνδικαλισμός της ΕΛΑΣ οδήγησε σε πλήρη διάλυση το Σώμα, αλλά και σε γελοιοποίησή του.
Τα όσα συνέβησαν θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία και ο χλευασμός των πολιτών κρύβει βαθιά απελπισία για τον εξευτελισμό και την ανυπαρξία του κράτους. Το απίστευτο αυτό φιάσκο δείχνει πως ακόμα και οι φυλακές είναι ξέφραγο αμπέλι.
Η αίσθηση του μέσου πολίτη είναι πως ζούμε σε μια διεφθαρμένη, «τεταρτο-κοσμική» χώρα, όπου ο πολίτης είναι εντελώς απροστάτευτος. Όλοι πρέπει να θυμόμαστε πως οι ηθικοί αυτουργοί για την είσοδο των επικίνδυνων κακοποιών είναι οι τ. υπουργοί Δημοσίας Τάξεως, που ευρισκόμενοι σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο, άνοιξαν τα σύνορα της χώρας, χωρίς -οι ανεγκέφαλοι- να προβλέψουν τις τρομακτικές συνέπειες.
Ποιες -άραγε- ποινές θα επιβληθούν στους υπεύθυνους πολιτικούς για τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας;
Ποιες ποινές θα επιβληθούν στην ΥΠΑ για τον διάτρητο εναέριο χώρο; Εάν και πάλι υπάρξει ατιμωρησία οι αποδράσεις θα επαναληφθούν.
Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν εφεξής η γραμματεία των φυλακών μπορεί να πληροφορεί το κοινό για τα δρομολόγια πτήσης ελικοπτέρων υπεράνω των φυλακών, όμως, αντικειμενικά, αυτά που συνέβησαν είναι και κωμικά και τραγικά. Αιδώς Αργείοι.
Με τιμή,
Γ. Τρανταλίδης


Σχολιάστε εδώ