Τα παρατάει ο Πηλαδάκης από τη Σούπερ Λίγκα
Πρέπει να σημειωθεί πως η θητεία του προέδρου της Σούπερ Λίγκας είναι διετής και οι δύο προηγούμενοι πρόεδροι, Πέτρος Κόκκαλης και Γιάννης Βαρδινογιάννης, έμειναν από ένα έτος στη θέση τους κατόπιν συμφωνίας.
Ο κ. Πηλαδάκης εξελέγη για δύο χρόνια, αλλά καθώς φαίνεται δεν θα αντέξει και θα παραιτηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, αν και κάποιοι έλεγαν πως αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και άμεσα, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά δεν είναι και πολύ πιθανό. Το πιο πιθανό απ’ ό,τι φαίνεται και αναφέρουν οι πληροφορίες είναι να φύγει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.
Ο πρόεδρος της Λίγκας βρέθηκε στο στόχαστρο στο θέμα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και ο ίδιος εκτιμά ότι του γίνεται πόλεμος από ομάδες που ανήκουν στο μπλοκ του Ολυμπιακού και του Βασίλη Γκαγκάτση κυρίως λόγω των αλλαγών και της εξυγίανσης που θέλει να επιφέρει στη διαιτησία. Ο κ. Πηλαδάκης θέλει να το παλέψει μέχρι το καλοκαίρι, μήπως και μπορέσει να περάσει τις αλλαγές που θέλει κυρίως στη διαιτησία και αν δεν τα καταφέρει, τότε θα αποχωρήσει όπως έχει πει σε συνεργάτες του.
Πρόβλημα με την αδειοδότηση
Αρκετές είναι οι ομάδες που φαίνεται να έχουν σοβαρό πρόβλημα με την αδειοδότηση και αν είχε εφαρμοστεί από πέρσι το σύστημα, το λεγόμενο licensing, κανονικά δεν θα έπρεπε να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Οι ομάδες αυτές είναι περί τις οκτώ, αλλά τέσσερις έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και αν δεν το λύσουν δεν θα πρέπει κανονικά να λάβουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα πράγματα σε αυτή τη χώρα, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά περί του αν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή όχι.
Οι ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα είναι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Λεβαδειακός. Οι τρεις πρώτες ομάδες, οι δύο «δικέφαλοι» και ο «Γηραιός» έχουν οικονομικής φύσεως προβλήματα τα οποία -κανονικά- δεν τους επιτρέπουν να λάβουν άδεια συμμετοχής στα ελληνικά πρωταθλήματα και κατ΄ επέκταση και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ειδικότερα ο ΠΑΟΚ, οφείλει σε τρίτους (πρώην παίκτες του) και θα πρέπει να διακανονίσει το χρέος του αυτό.
Ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει πρόβλημα με το γήπεδό του, το οποίο χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις για να εγκριθεί και να το χρησιμοποιήσει και την επόμενη χρονιά, όταν θα έχει τεθεί υποχρεωτικά σε εφαρμογή από την ΟΥΕΦΑ και στη χώρα μας, το πρόγραμμα αδειοδότησης.
Από εκεί και πέρα μικρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες ομάδες, αλλά οι καραμπινάτες περιπτώσεις, όπως λένε άνθρωποι της ΕΠΟ, είναι της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και του Λεβαδειακού. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις δεν είναι τόσο σοβαρές, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ανθρώπους της ομοσπονδίας.