Στόχος του ΠΑΣΟΚ να τρωθεί το ηγετικό προφίλ του Καραμανλή

Στρατηγική «βεντάλιας» επιλέγει το ΠΑΣΟΚ για το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα όποια δημοσκοπικά πλεονεκτήματα έχει αποκτήσει, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία του στον κρίσιμο εκλογικά «μεσαίο χώρο» και στην τόνωση του ηγετικού προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου.
Το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρεις βασικούς άξονες αυτής της πολιτικής που είναι:
– Ένταση και ενίσχυση του προγραμματικού λόγου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.
– Σκληρά κτυπήματα προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε να αποδομηθεί το ηγετικό προφίλ του και να μειωθεί η απόσταση που τον χωρίζει από τον Γιώργο Παπανδρέου.
– Υπογράμμιση της έννοιας του κοινωνικού ελέγχου σε τράπεζες και μεγαλοστελέχη τόσο του τραπεζικού όσο και του δημόσιου τομέα, με έμφαση στη διερεύνηση των αποδοχών των «golden boys», αλλά και διερεύνηση υποθέσεων κακοδιαχείρισης.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο μέτωπο, της διαρκούς δηλαδή ενίσχυσης του προγραμματικού λόγου, πρόκειται να γίνει νέα εκδήλωση για την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου θα παρουσιάσει την Προγραμματική Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το νέο Αναπτυξιακό Πρότυπο, την Πράσινη Ανάπτυξη, που αποτελεί τον πρώτο από τους πέντε εθνικούς στόχους του σχεδίου για τη χώρα που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή.
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να δώσει «διακομματικό» χαρακτήρα σε αυτήν του την πρόταση – κίνηση, καλώντας ως ομιλητή στην ειδική αυτή εκδήλωση – παρουσίαση τον Σταύρο Δήμα, επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα Περιβάλλοντος, αλλά και στέλεχος της ΝΔ. Επίσης ομιλητής θα είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC) καθηγητής Αρθούρος Ζερβός, ενώ θα υπάρξουν και παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων.
– Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μέτωπο, αυτό δηλαδή που αφορά τον πρωθυπουργό, όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ήδη ο Κ. Καραμανλής έχει στοχοποιηθεί» και αυτό φαίνεται από τις σκληρές προσωπικές επιθέσεις που του εξαπολύονται σχεδόν καθημερινά, όχι μόνο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από πολλά στελέχη πρώτης γραμμής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος της Ιπποκράτους πλέον, μέσα από αυτές τις επιθέσεις, είναι να «αλωθεί» και το «τελευταίο κάστρο», να «πέσει το πιο ισχυρό χαρτί της ΝΔ», όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, να τρωθεί δηλαδή ο Κώστας Καραμανλής. Τα επιτελικά στελέχη της Ιπποκράτους, που εξετάζουν και αναλύουν τα δεδομένα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, εκτιμούν πως πρέπει πλέον οι προσπάθειες να στραφούν στον «σκληρό πυρήνα» της ΝΔ που εξακολουθεί να ανθίσταται και αυτός δεν είναι άλλος από το ηγετικό προφίλ του Κώστα Καραμανλή που παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα.
Σε ό,τι αφορά το τρίτο μέτωπο, λίγο μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για «κόψιμο» των προνομίων των «golden boys», θέμα που ακουμπά τον κόσμο, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση. Δεσμεύτηκε για «σάρωμα» των μισθών τους, αν εκλεγεί κυβέρνηση, και άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον τους, εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις στη διαχείριση των οργανισμών που προΐστανται. Προειδοποίησε μάλιστα πως θα «ξεσκονίσει» φορέα προς φορέα τις περιπτώσεις των υψηλά αμειβόμενων στελεχών, τα οποία υπολογίζει σε 1.000 άτομα σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου. Το θέμα μάλιστα έρχεται στη Βουλή με αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κατάθεση αναλυτικά όλων των στοιχείων των αμοιβών τους και των συνολικών αποδοχών τους.


Σχολιάστε εδώ