στα Ενδότερα των ομάδων

=Σε περιπέτειες έμπλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τη δήλωση περί αδυναμίας του Ολυμπιακού, για συνδυασμό καλής πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη, λόγω έλλειψης πολλών ποιοτικών λύσεων. Στην πλατεία Αλεξάνδρας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, ερμήνευσαν τα λόγια ως βολές προς τη διοίκηση για την περιορισμένη μεταγραφική δραστηριότητα του Ιανουαρίου.
=Ήταν η πρώτη φορά που μίλησε ο Ισπανός για ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό. Κι αυτό μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην προοπτική συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους» και την επόμενη σεζόν.
=Μέχρι και τον… Τάκη Λεμονή μνημόνευσαν αρκετοί στον Πειραιά. Διότι θυμήθηκαν ότι και πέρυσι έπαιζε η ομάδα με τους ίδιους παίκτες όλα τα ματς, με συνέπεια κάποια στιγμή να «σκάσουν» οι βασικοί και να κινδυνέψουν άμεσα να χάσουν τα σκήπτρα στην Ελλάδα.
=Ο Κόκκαλης όμως δεν θέλει να πάρει αποφάσεις εν θερμώ. Θα περιμένει να δει την εικόνα του Ολυμπιακού στα τρία ντέρμπι, ένα σήμερα με τον Παναθηναϊκό και δύο με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα πριν πάρει τις οριστικές αποφάσεις του.
=Στον Πειραιά πάντως άρχισαν ήδη να ακούγονται διάφοροι ψίθυροι για τον Βαλβέρδε. Με βασικό επιχείρημα ότι στη σημαντικότερη κρίση της ομάδας, ο Ισπανός θέλησε να βγάλει την… ουρά του απέξω.
=Υπάρχει και το… φλερτ με την Ατλέτικο, που αναζωπυρώθηκε τις προηγούμενες μέρες και προκαλεί αναταράξεις στον Ολυμπιακό. Κι όσο δεν κλείνει το θέμα ο Βαλβέρδε τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για ρήξη του με τον Κόκκαλη.
=Αντιθέτως, στον Παναθηναϊκό, τον Τεν Κάτε κατάφερε και ανέστρεψε το κλίμα. Ο Κώστας Αντωνίου είχε αποφασίσει να κάνει αρνητική εισήγηση για τον Ολλανδό, αν και ο τελευταίος έχει συμβόλαιο δύο ετών.
= Ήρθε, όμως, το αποτέλεσμα στο «Μαδριγάλ» και άλλαξε τα δεδομένα. Όπως σημαντικό ρόλο υπέρ του Τεν Κάτε έπαιξε και η πρότασή του να γίνει ανοικτή η τελευταία προπόνηση πριν από το ντέρμπι.
=Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» είχαν αρχίσει να γυρνάνε την πλάτη τους στον Ολλανδό. Κόντρα στον Πανιώνιο, μάλιστα, ακούστηκαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες στις αλλαγές του.
= Όλα, όμως, γύρισαν… τούμπα! Και με θετικό αποτέλεσμα απόψε στο Φάληρο, ο Τεν Κάτε θα γίνει το απόλυτο αφεντικό στην Παιανία, καθώς και οι παίκτες αρχίζουν και αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να τους οδηγήσει σε επιτυχίες.
=Εκείνος που δεν αισθάνεται καλά είναι ο Αντωνίου. Διότι φαίνεται στην πράξη πως αν είχε προχωρήσει στην απόκτηση δύο παικτών ακόμα και, μάλιστα, έγκαιρα, τότε ο Παναθηναϊκός μπορούσε να χτυπήσει ακόμα και το πρωτάθλημα, καθώς τον Ιανουάριο η διαφορά βρισκόταν στους 7 βαθμούς και έφτασε στους 14!
=Ξέσπασε πόλεμος στο μπάσκετ με αφορμή τους διαιτητές του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Αν και στον τελικό δεν στάθηκαν στη διαιτησία ούτε οι «ερυθρόλευκοι» ούτε οι «πράσινοι», η αποψινή κόντρα των «αιωνίων» οδήγησε σε
νέα αντιπαράθεση.
=Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν αντιληφθεί ότι τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα, διότι ο κόσμος δεν δίνει άλλη πίστωση χρόνου και αποφάσισαν να πάνε σε μετωπική σύγκρουση! Κίνηση τακτικής με στόχο να συσπειρώσουν τους οπαδούς στο πλευρό της ομάδας.
=Την περασμένη μάλιστα Κυριακή, οι οργανωμένοι οπαδοί της πειραϊκής ΚΑΕ έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύουν στη δυνατότητα της ομάδας μπάσκετ να σπάσει την κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Γι’ αυτό αποφάσισαν στον Ολυμπιακό να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον, να φανατίσουν τον κόσμο, αλλά και τους παίκτες, με στόχο τη νίκη στο ΣΕΦ.
=Αποτέλεσμα που θα δώσει στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα της έδρας στον τελικό. Στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο την προηγούμενη διετία όταν οι «πράσινοι» κατέκτησαν τον τίτλο χάρη στο συγκεκριμένο πλεονέκτημα.
=Ο χθεσινός αγώνας του ΠΑΟΚ με την Ολύμπια Λάρισας ενδέχεται να είναι ο τελευταίος για τον Γιώργο Καλαφατάκη και τον Τέλη Περγαμινέλη στον «δικέφαλο». Οι δυο τους φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους και πλέον αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ενώ και η εικόνα της ομάδας δεν είναι η καλύτερη δυνατή.
=Οι δύο προπονητές έβαλαν κάτω τα δεδομένα και ουσιαστικά πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από την Πυλαία. Άφησαν, πάντως, και ο Καλαφατάκης και ο Περγαμινέλης ανοικτό το ενδεχόμενο της παραμονής εάν έπαιρναν εγγυήσεις για εξεύρεση λύσεων.
=Αρκεί, βέβαια, οι εγγυήσεις να ήταν χειροπιαστές. Διότι στο σημείο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, τα λόγια και οι υποσχέσεις δεν μπορούν να βοηθήσουν πρακτικά.
=Μην ξεχνάμε ότι τρεις παίκτες, οι Βασιλειάδης, Μουλαουμέροβιτς και Γκρέγκορι αποτελούν ήδη παρελθόν, ο Μαρμαρινός βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Πυλαίας, ενώ όσοι έμειναν ήδη εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν στα χέρια τους, αφού οι περισσότεροι επιθυμούν την αποχώρησή τους από τον ΠΑΟΚ. Τι να κάνουν, λοιπόν, ο Καλαφατάκης και ο Περγαμινέλης εάν φύγουν όλοι οι άλλοι;
=Μπορεί να εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία η Ξάνθη μετά τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο από την ΑΕΚ, αλλά το αφεντικό της ΠΑΕ Χρήστος Πανόπουλος τα είχε κατά βάση με τον Γιώργο Παράσχο. Κυρίως για την αμυντική τακτική της ομάδας, καθώς θεωρούσε ότι αν έπαιζε επιθετικά η Ξάνθη με στόχο ένα γκολ, ίσως να άλλαζε τη ροή των πραγμάτων.
=Υπάρχουν δύο παίκτες που βγάζουν πολλά νεύρα στο γήπεδο. Ο ένας είναι ο Μπαρκαουάν του ΟΦΗ και ο άλλος ο Ντιέ του Ηρακλή.
=Για τον Ρουμάνο, λένε στο Ηράκλειο, ότι έχει επηρεαστεί τόσο από την πορεία της ομάδας του και το άγχος του υποβιβασμού, αλλά επίσης από προσωπικά προβλήματα. Αναφέρονται κυρίως στη δικαστική αντιπαράθεση από την πρώην σύζυγό του, που βγαίνει συχνά πυκνά στα ΜΜΕ της Ρουμανίας και κατηγορεί τον αρχηγό του ΟΦΗ.
=Στην περίπτωση του Ντιέ, ο Κατσαβάκης έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει δίχως να ξεφύγει από τα όρια των αποδυτηρίων. Ο Σερραίος θεωρεί σημαντικό στοιχείο για κάθε ομάδα το άβατο των αποδυτηρίων και γι’ αυτό κόβει… τον βήχα σε όσους αναζητούν απαντήσεις για τη συμπεριφορά του Ντιέ.


Σχολιάστε εδώ