Ρέστης – Ψυχάρης μαζί;

Όλο και περισσότερο σε δημοσιογραφικούς και εκδοτικούς κύκλους γίνονται κουβέντες για το ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις της επόμενης μέρας στον ΔΟΛ.
Στέκονται πολύ στο ότι το ποσοστό που κατέχει πλέον ο Ρέστης, με την πρόσφατη αγορά μετοχών από το Ίδρυμα Λαμπράκη, έφθασε στο 25%, ποσοστό που μπορεί να παίξει κάποια στιγμή αποφασιστικό ρόλο, με το πού θα γείρει στην πλάστιγγα. Και εδώ, στις πιθανές και απίθανες κολεγιές που μπορεί να προκύψουν, είναι ενδεχόμενο ένας συνεταιρισμός Ψυχάρη – Ρέστη, ένα δίδυμο, όπως λένε χαρακτηριστικά, το οποίο θα βάλει χέρι και στο Mega που είναι και το όνειρο του Σταύρου…
Όλα αυτά βέβαια σήμερα ίσως είναι συζητήσεις επί χάρτου και σενάρια, που άγνωστο αν θα βγουν αληθινά… Πάντως συζητούνται… Στη ζωή τίποτε δεν αποκλείεται…

Επαφές για Flash από Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη

Νέος κύκλος επαφών για τον Flash από την πλευρά Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη! Οι δύο επιχειρηματίες δηλώνουν πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και μένουν μόνο οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του σταθμού, ενώ η πλευρά Κόκκαλη δεν έχει ακόμη δημοσίως εκφραστεί. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν οι συζητήσεις αυτές θα έχουν κάποιο τελικό αποτέλεσμα ή αν, όπως συνέβη και με άλλες προτάσεις επιχειρηματιών, ο σταθμός παραμείνει στον Κόκκαλη. Ο Όμιλος Μέσων των Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη σταδιακά στελεχώνεται. Ο Δημήτρης Γαλανάκης ανέλαβε σύμβουλος εμπορικής ανάπτυξης για τις εφημερίδες «Σφήνα», «Athens News» και το περιοδικό «Free», ενώ συστάθηκε μια ακόμη εταιρεία οι Εκδόσεις Σαρπάζ αποκλειστικά από τον Πέτρο Κυριακίδη. Η εταιρεία έχει έδρα της τον Δήμο Καλλιθέας, με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 60.000 ευρώ και στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ο Πέτρος Κυριακίδης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ μέλη είναι ο Γιώργος Κυριακίδης και η Μαρία Μπιρμπίλη.
•Κατά 500.000 ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο του City. Η απόφαση είχε ληφθεί στη γενική συνέλευση της 30 Ιουνίου 2008.
•Ενδιαφέρουσες απόψεις για την επιλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξέφρασε στο άρθρο του ο Αλ. Οικονόμου, ειδικός επιστήμων στο ΕΣΡ.
Όπως αναφέρει, σπάνια επιλέγονται με κριτήριο την εις βάθος γνώση του αντικειμένου, ενώ κανείς στην παρούσα σύνθεση δεν είναι ενεργό μέλος της ραδιοτηλεοπτικής βιομηχανίας (με αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΡ).
Μήπως είναι καιρός ο Πρ. Παυλόπουλος και ο νέος υφυπουργός για θέματα Τύπου και ΜΜΕ Κώστας Γκιουλέκας να εκσυγχρονίσουν έναν πολύ σημαντικό φορέα;

***

3Έγραφε έγκυρος σχολιαστής στην εφημερίδα του: «Υπάρχουν κακοί, διεφθαρμένοι, εξαρτημένοι και ανάξιοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν εντολείς πολιτικών και επιχειρηματικών αφεντικών»!
Συ είπας… Προφανώς γιατί ξέρεις…

***

ΕΥΧΕΣ

Προς «επαναστάτες… πράσινους» του εκδοτικού χώρου:
Τι έγινε, τον πείσατε τον υπουργό για το καλό των προθέσεών σας όσον αφορά τα νέα σας επιχειρηματικά σχέδια; Ευχόμεθα να τα υλοποιήσετε έστω και κοντά σε… λατομεία…

***


Σχολιάστε εδώ