ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Το πρόστιμο έπειτα από απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ανέρχεται σε διακόσια ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το ύψος του και μόνο είναι αποτρεπτικό για όσους επιθυμούν να μετατρέψουν (όπως παλιά) την πλατεία σε μια απέραντη μπουζουκερί γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και ηχορύπανσης.
Με τσουχτερά πρόστιμα που φθάνουν τα χίλια ευρώ κινδυνεύουν τόσο οι μικροπωλητές της πλατείας που διαθέτουν τη σχετική άδεια από τον δήμο όσο και οι καταστηματάρχες για παραβάσεις που αφορούν την καθαριότητα του χώρου.
Σε περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο πιαστεί στα πράσα για το
ίδιο παράπτωμα, τότε θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ. Αν συνεχίσει αυτή την τακτική τότε στην περίπτωση του μικροπωλητή του αφαιρείται οριστικά η άδεια. Ο κανονισμός της πλατείας προβλέπει ότι είναι δυνατόν να παραχωρείται ολόκληρη ή τμήματα αυτής δωρεάν για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και μόνο.
Οι καταστηματάρχες που παράνομα θα εγκαταστήσουν τραπεζοκαθίσματα εκτός από τη λυπητερή των διακοσίων ευρώ ανά τ.μ. σε περίπτωση νέας παράβασης θα αντιμετωπίσουν και το ενδεχόμενο σφραγίσματος του μαγαζιού τους και ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του. Οι καταστηματάρχες υποχρεώνονται να καθαρίζουν καθημερινά τον χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα μαγαζιά τους.
Απαγορεύεται επίσης η ανάρτηση πανό και πινακίδων για διαφημιστικούς λόγους στον χώρο της πλατείας, όπως και η κυκλοφορία και η στάθμευση επί αυτής. Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε οχήματα έκτακτης ανάγκης: ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα καθαριότητας.


Σχολιάστε εδώ