ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σε πόλεμο χαρακωμάτων εξελίσσονται τα πράγματα στην ΚΕΔ με το μπλοκ που είχε το πάνω χέρι να συνεχίζει να το έχει και τον τέως πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, να συνεχίζει να κάνει κουμάντο και να παρεμβαίνει στα πράγματα.
Μια παρέμβαση που στην περίπτωση του πίνακα των παρατηρητών διαιτησίας εξελίχθηκε σε καταλυτική και οδήγησε στη νέα αλλαγή μέσα σε λίγα λεπτά, του πίνακα, την παραίτηση του μέλους της ΚΕΔ που είχε την αρμοδιότητα των παρατηρητών, Γιώργου Μπίκα, ο οποίος όχι μόνο τα βρόντηξε και έκανε και ηρωική έξοδο, αφού είχε διαβλέψει ότι θα αντικατασταθεί, αλλά ξέσπασε και έβαλε μέχρι και τα κλάματα.
Αυτό συνέβη την περασμένη Τρίτη στα γραφεία της ΕΠΟ, όταν το τέως πια μέλος της ΚΕΔ Γιώργος Μπίκας, πριν υποβάλλει την παραίτησή του από την Επιτροπή, μετά την απόσυρση του πίνακα παρατηρητών διαιτησίας από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και τη νέα αλλαγή και αφού του μεταφέρθηκε ότι δεν εγκρίνονται οι αλλαγές τις οποίες αυτός είχε προτείνει, ξέσπασε, έβαλε τα κλάματα και στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή του. Η παρέμβαση για την αλλαγή των πινάκων των παρατηρητών διαιτησίας όπως τους είχε αναμορφώσει ο κ. Μπίκας και τους είχε δεχθεί ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Γιαννόπουλος, έγινε από ανθρώπους που πρόσκεινται στον Βασίλη Γκαγκάτση. Σύμφωνος στην παρέμβαση αυτή και τη μη έγκριση του νέου πίνακα και των αλλαγών ήταν και ο νέος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος παρʼ όλα αυτά κάνει βήματα απεμπλοκής από τον προκάτοχό του και ήδη άλλαξε την γραμματέα του προέδρου (για ένα διάστημα παρέμεινε στη θέση αυτή η σύζυγος του Βασίλη Γκαγκάτση) με γραμματέα της δικής του επιλογής.
Το γεγονός ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης εξακολουθεί να επηρεάζει τα πράγματα και το προσκείμενο σε αυτόν -και τον Ολυμπιακό- μπλοκ συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο, είναι λογικό να προκαλεί την αντίδραση του Παναθηναϊκού, που δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια «παίζει» γερά σε αυτήν την ιστορία και έχει βάλει στην ΚΕΔ το δικό του άνθρωπο, Ναούμ Μηντιούρη.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο σημερινό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτρης Ντάουλας από την Αιτωλοακαρνανία, τον οποίο είχε προτείνει αρχικά ο Παναθηναϊκός για την ΚΕΔ, αλλά δεν είχε δικαίωμα να γίνει μέλος και, τελικά, επελέγη ο κ. Μηντιούρης. Μετά την παραίτηση Μπίκα από την ΚΕΔ, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να βάλουν άτομο της επιλογής τους σε αυτήν, άσχετα αν η θητεία της είναι προσωρινή και πρόκειται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, όταν και θα γίνει η πολύ μεγάλη μάχη για τον έλεγχό της.


Σχολιάστε εδώ