ο δαίμονας των δημαρχείων

Γιατί θυμήθηκε τώρα ξαφνικά τον φίλτατο Ματθαίο; Θα σας πω. Ο πρώην πυγμάχος Ματθαίος Θεοδωρίδης πριν από έναν χρόνο είχε δεχτεί, ενώ περπατούσε στον δρόμο, επίθεση από άγνωστο ο οποίος τον μαχαίρωσε. Από τότε ποτέ δεν μάθαμε τι είχε συμβεί. Ούτε φυσικά συνελήφθη κανένας γι’ αυτήν την επίθεση. Την περίοδο του μαχαιρώματος ο Θεοδωρίδης διαχειριζόταν τις «ισορροπίες» στο νεκροταφείο της πόλης.

QQQ Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Ζαφειρίου Κώστας Παπαχρήστος. Όπως είπε σε φίλους του, που μου το μετέφεραν, ο Κώστας είχε εκλεγεί μια τετραετία δήμαρχος στον Δήμο Ζαφειρίου με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όταν έβαλε πάλι υποψηφιότητα πήρε το μικρότερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ η γαλάζια παράταξη στον δήμο. Δεν «πέρασε» ούτε στη δεύτερη Κυριακή. Αυτό που του στοίχισε την επανεκλογή ήταν ότι επί της θητείας του ως δήμαρχος είχε πάει μάρτυρας υπεράσπισης σε μια οικογένεια Τσιγγάνων που δικαζόταν για εμπόριο ναρκωτικών. Επί της ουσίας πάντως, όποιος και να είναι υποψήφιος από τη Νέα Δημοκρατία, η σημερινή δήμαρχος Φωτεινή Γιαννοπούλου, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, θα επανεκλεγεί όχι επειδή έχει κάνει έργο αλλά επειδή η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και αόρατη. Η Ρηγίλλης δεν ασχολείται καν με το ποιος θα βάλει υποψηφιότητα. Μόνον οι βουλευτές της περιοχής, για να έχουν τον κομματάρχη τους.

QQQ Την πιο όμορφη πλατεία της Αττικής φιλοδοξεί να φτιάξει ο Δήμος Ν. Σμύρνης, αφού από φέτος βάζει φρένο στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί με τις τέντες με τις οποίες κάθε μαγαζί, σκεπάζει τον χώρο όπου έχει τραπεζοκαθίσματα. Όλη η πλατεία θα έχει πλέον ομοιόμορφο σχεδιασμό για την κάλυψη των τραπεζιών. Ο πεζόδρομος που διασχίζει την πλατεία είναι μεγάλος και άνετος ώστε να μπορεί κάθε οικογένεια να κάνει βόλτα με τα παιδιά της. Ο νέος αντιδήμαρχος, αρμόδιος γι’ αυτά τα θέματα, φαίνεται ότι έχει όρεξη για δουλειά και φιλοδοξεί να αφήσει τη σφραγίδα του στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Καιρός ήταν να συμβεί κι αυτό. Όταν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και στον κατάλληλο χρόνο όλα μπαίνουν στη σειρά τους. Ο τοπάρχης Γιώργος Κουτελάκης φροντίζει για την επόμενη θητεία του.

QQQ Άσχημα ξεκίνησε η θητεία της Νόρας Κατέχη της νέας προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στο Ν. Ηράκλειο. Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ παραιτήθηκε καταγγέλλοντας την πρόεδρο για αυταρχική συμπεριφορά και μεροληπτική στάση απέναντι στους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Η αλήθεια είναι ότι έτσι δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα στη νέα πρόεδρο, αφού για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι στοχοποιημένη ως προς τη συμπεριφορά της, που θα έπρεπε να είναι ίση και ίδια προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

QQQ Σε λεπτή και δύσκολη χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο δήμαρχος Παπάγου, προκειμένου να διορθώσει ανατομικό πρόβλημα στο πόδι. Του ευχόμαστε περαστικά και σιδερένιος.

QQQ Ξεκίνησε επιτέλους, ύστερα από δέκα αναβολές, η περιβόητη δίκη με την οποία η Μονή Λαμίας διεκδικεί τον μισό Νομό Αττικής. Κατηγορούμενοι είναι πρώην στελέχη της διοίκησης του Δήμου Περιστερίου. Σ’ αυτήν την πόλη υπήρχαν οι κυριότερες διεκδικήσεις της Μονής. Η δίκη διακόπτεται για μια δυο μέρες και ξαναρχίζει. Άντε να το δούμε κι αυτό στη ζωή μας. Αν δικαιωθεί το μοναστήρι προβλέπω σοβαρότατες αντιδράσεις από τους κατοίκους, αφού στις εκτάσεις, που το μοναστήρι ισχυρίζεται ότι του ανήκουν, έχουν κτιστεί οκτακόσια διαμερίσματα!

QQQ Εγώ τα έχω γράψει, αλλά δεν με ακούει κανένας. Όταν θα εκτεθεί ο αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου εξαιτίας της πολυδιαφημιζόμενης σχέσης που διατυμπανίζει ο ίδιος με γνωστό μεγαλοεργολάβο, θα είναι αργά.

QQQ Στελέχη του Δήμου Πετρούπολης μου είπαν ότι έφτασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ένας ανώνυμος φάκελος, με όλα τα έγγραφα που αφορούν την απευθείας ανανέωση της μίσθωσης του δημοτικού αναψυκτηρίου «Terra Petra». Γιατί όμως ανώνυμος ο φάκελος, ρε συντρόφια; Όποιος φοβάται να ασχοληθεί με τα κοινά, δεν ασχολείται. Τελεία και παύλα. Επί της ουσίας πάντως, βλέποντας τον φάκελο, αφού μου τον έστειλαν και εμένα, τα στοιχεία θα τύχουν σοβαρής εισαγγελικής έρευνας. Αυτό είναι βέβαιο.

QQQ Επιτέλους έγινε κι αυτό. Για πρώτη φορά υπεύθυνος δήμου θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Η παραγγελία του Εισαγγελέα αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον αυτών που διοικούσαν τον Δήμο Αμαρουσίου επί δημαρχίας Τζανίκου, εξαιτίας του θανάτου του άτυχου Γιάννη Σταυρουλάκη. Για την ίδια υπόθεση, ο διευθυντής της διαφημιστικής εταιρείας που ανήκε η πινακίδα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή. Κατηγορούμενα είναι και τα μέλη της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Αγίου Δημητρίου επειδή, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, παραχώρησαν τα πεζοδρόμια της πόλης σε ιδιώτη ονόματι Καπίρη, για να τοποθετήσει διαφημιστικές μπαριέρες. Εκεί θα είμαστε και στα δύο δικαστήρια και θα μάθετε από πρώτο χέρι τι θα συμβεί.

QQQ Μοιάζει απίστευτο! Με έγγραφό του, το τμήμα αυθαιρέτων της Πολεοδομίας Κηφισιάς διαπιστώνει έπειτα από αυτοψία, αυθαίρετη τοποθέτηση πέντε μεταλλικών υποστυλωμάτων στο κτίριο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ, τα οποία ζητάει να αποξηλωθούν και να απομακρυνθούν εντός 30 ημερών το αργότερο! Μα είναι δυνατόν να παίζουν με θέματα ασφαλείας οι κύριοι της διοίκησης στο ΚΑΤ, αυθαιρετώντας και αυτοσχεδιάζοντας στον πιο ευαίσθητο χώρο του νοσοκομείου, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών;

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Η χώρα μας είναι για τα πανηγύρια. Η διαπίστωση είναι παλιά και επιβεβαιωμένη εδώ και δεκαετίες. Μου είπαν ότι ο Σύλλογος Εμποροπανηγυρέων έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για ν’ απαγορευτεί αυτή η διαπίστωση από δω και πέρα. Προσβάλλουμε, λένε, τα πανηγύρια. Συμφωνώ και προσυπογράφω υπό τον θόρυβο ελικοπτέρου.

Από τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε, μετά από καταγγελίες δημοτικών συμβούλων, στη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Χαλανδρίου «ΦΛΥΑ Αναπτυξιακή» για τις χρήσεις 2004 και 2005 από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγκεκριμένα από την οικονομική επιθεωρήτρια Χαρίκλεια Μπέση και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2006, δεν διαπιστώθηκαν ατασθαλίες και παρατυπίες. Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρεται:

«Τα χρηματικά εντάλματα που έχουν εξοφληθεί στηρίζονται σε νομότυπα παραστατικά. Δεν διαπιστώσαμε να έχουν εξοφληθεί τιμολόγια δύο φορές ή να έχουν καταβληθεί χρηματικά ποσά επιπλέον των αναγραφομένων στα τιμολόγια».

Σύμφωνα πάντως με έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, που έχουμε στα χέρια μας, με ημερομηνία 6/6/2008, προκύπτει ότι έχει υποβληθεί μήνυση από τους Δημ. Παπαδόπουλο, Χάρ. Παπαϊωάννου και Σταμάτη Πετρόπουλο κατά του δημάρχου Χαλανδρίου και του Γ. Παρασκευόπουλου και η δικογραφία έχει ανατεθεί στον 24ο τακτικό ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Ανεξάρτητα πάντως από τη μηνυτήρια αναφορά και τις καταγγελίες, που προέρχονται από ενδοκομματικές διαφορές, η ΦΛΥΑ έχει παραγάγει έργο και είναι κερδοφόρος, κάτι σπάνιο για δημοτικές επιχειρήσεις.


Σχολιάστε εδώ