Με αναφορές στο «Π» η συζήτηση για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, θέλοντας να τονίσει ότι αυτή τη στιγμή οι Αλβανοί καταπατούν ελληνικές περιουσίες και η κυβέρνηση δεν αντιδρά, επικαλέστηκε και κατέθεσε στα πρακτικά το δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» με τίτλο «Οι μπουλντόζες λύγισαν τους Έλληνες στη Νίβιτσα».

«Το αναφέρω για να μη μου πει κανένας ότι είναι κανένα έντυπο της άκρας Δεξιάς. Μιλάμε για τον κ. Μάκη Κουρή και την εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” είπε και παρέθεσε στη συζήτηση αποσπάσματα: «Τελικά το μήνυμα “Μπερίσα κάτσε καλά” είτε από Αθήνα είτε από Βρυξέλλες, δεν έφθασε ποτέ». Και αφού περιέγραψε πώς μπήκαν οι μπουλντόζες και έδειραν τους Έλληνες εκεί στη Νίβιτσα, τόνισε το εξής: «Όμως, μία ομάδα επιθεωρητών από την Παγκόσμια Τράπεζα κατέληξε στο συμπέρασμα… ότι το σχέδιο στις παράλιες περιοχές της Νοτίου Αλβανίας βοήθησε στην καταστροφή του χωριού Γιάλι». Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε με ένα κομμάτι από το δημοσίευμα, ενδεικτικό του πώς περνάνε έξω αυτά που λέγονται στη Βουλή: «Η φράση “Αίσχος Πάγκαλου” κάνει τον γύρο όλων των Βορειοηπειρωτών για όσα είπε στη Βουλή (στις 14/1) σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία. Εκεί έδωσε έναν δικό του ορισμό για την έννοια “έθνος” και είπε ότι οι Βορειοηπειρώτες “μπορούν να βρουν συμπαράσταση και στο αλβανικό Κοινοβούλιο”»!. Να θυμίσουμε ότι όλοι οι Βορειοηπειρώτες ζήτησαν να μην εγκριθεί από την ελληνική Βουλή αυτή η συμφωνία, πριν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Αλβανίας.

Αναφερόμενος στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα Βαλκάνια και στη συμμετοχή του κ. Βαλλιανάτου ως μέλους του ελληνικού παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι πριν από λίγες ημέρες, ο βουλευτής κατέθεσε επίσης σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» που ανέφερε ότι ο πρώην σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, μιλώντας για σχέδιο των Βαλκανίων έκανε μνεία σε έλληνες Μακεδόνες και καθαρούς Μακεδόνες. Ανέδειξε επίσης ότι το παρατηρητήριο του Ελσίνκι, που χρηματοδοτείται κατά δική του δήλωση από τον Τζορτζ Σόρος, από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έκανε την ενωμένη μακεδονική διασπορά, και κάτω από το πανό που έγραφε «απορρίπτουμε το ελληνικό απαρτχάιντ», ο πρώην σύμβουλος του κ. Παπανδρέου Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε: «Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να σας μιλήσω στη μακεδονική γλώσσα. Σε αυτή τη χώρα επισήμως αναγνωρίζονται μόνο οι Έλληνες, αλλά ανεπίσημα γνωρίζω ότι υπάρχουν Αλβανοί, Τούρκοι, Καταλανοί, ορθόδοξοι, τρανσέξουαλ και φυσικά και Μακεδόνες»

Και προσέξτε τώρα τι είπε ο πρώην σύμβουλος του κ. Παπανδρέου για το σχέδιο των Βαλκανίων: «…είτε έλληνες Μακεδόνες είτε καθαροί Μακεδόνες».


Σχολιάστε εδώ