Κύριε Διευθυντά

Κύριε Διευθυντά,
Στην Ελλάδα το φυσικό περιβάλλον νοσεί βαρέως, αφού ο Νεοέλληνας έχει μεταβληθεί σε αλόγιστο καταναλωτή και αναίσχυντο ρυπαντή. Επιπλέον, η βουλιμία του προς αύξησιν του πλούτου του πολλάκις τον μεταβάλλει σε επικίνδυνο εμπρηστή και εν συνεχεία σε πατητή θρασύτατο δημοσίων εκτάσεων. Από την άλλη πλευρά, η υπεύθυνη κυβέρνηση, αντί να λαμβάνει πρόσφορα και λυσιτελή μέτρα διά την προστασίαν του, περιορίζεται στην προβολή τηλεοπτικών σποτ, τα οποία όμως μόνο πλούσιον οικονομικόν όφελος στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ προσπορίζουν. Επίσης, διά της καταρτίσεως νέων χωροταξικών σχεδίων αυξάνει η τσιμεντοποίησις ολόκληρης της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να ωφελούνται μόνον οι έχοντες και κατέχοντες, ενώ η πλειονότης του λαού ασφυκτιά.
Αιδώς!
Με εκτίμηση
Γ. Μπουλαλάς
τέως Αστυν. Δ/ντής
***

Το έκρυψαν…

Αυστηρές είναι οι συστάσεις του επιτρόπου κ. Αλμούνια, για αποτελεσματικότερο έλεγχο των δαπανών, για σφιχτή εισοδηματική πολιτική, μεταρρυθμίσεις κ.λπ. Συγχρόνως όμως δήλωσε ότι «η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από τον μέσο όρο στην Ευρώπη». Η εν λόγω δήλωση αποσιωπήθηκε, ως επί το πλείστον από το ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς αντιπολιτευόμενους, όπως και από τα καλοπληρωμένα «παπαγαλάκια» της ιδιωτικής τηλεόρασης, τα οποία προπαγανδίζουν ασύστολα κατά της κυβέρνησης, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι κάνουν. Πλήρης ανευθυνότητα.
Δημήτρης Ελευθ. Παυλίδης
Πρώην διευθυντής Εθνικής Τράπεζας
Αθήνα
***

4Κύριε Διευθυντά,
Με θλίψιν αλλά και αγανάκτησιν ήκουσα ότι εις την παρέλασιν του Πατρινού Καρνάβαλου υπάρχει «άρμα» με σάτιραν σχετικήν με το ανακύψαν θέμα του «Βατοπεδίου» εν τω προσώπω του ηγουμένου κ. Εφραίμ. Η Δικαιοσύνη, δεν έχει ακόμη αποφανθή εάν κατά την πραγματοποιηθείσαν δοσοληψίαν μεταξύ Δημοσίου και Μονής υπάρχουν ιδιοποιηθέντες δημόσιον αντικείμενον, εάν υπάρχουν, ποίος ή ποίοι είναι οι άμεσοι ή έμμεσοι υπεύθυνοι; Με ποίαν λοιπόν λογικήν απεφασίσθη η διακωμώδησις, ή έστω ο σατιρισμός, συγκεκριμένου προσώπου και κατ’ επέκτασιν του ομοιομόρφου κατά την εξωτερικήν εμφάνισιν κλήρου; Με ποίον τρόπον θα γίνη η αποκατάστασις του διασυρθέντος, εις περίπτωσιν καθ’ ην αποδειχθή η αθωότης αυτού; Ποίος ο πραγματικός στόχος της ενεργείας;
Μετά τιμής
Ιωάννης Ν. Αντωνακέας
Αντιστράτηγος ε.α.


Σχολιάστε εδώ