ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο δήμαρχος δεν αντιδρά και εύλογα αναρωτιέται ο κόσμος πότε θα αποφασίσει να παρέμβει. Μήπως όταν… ολοκληρωθεί η εκσκαφή; Τότε όμως ίσως είναι πολύ αργά και το κακό δεν θα επανορθώνεται…

// Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά θεωρούν ότι η δημοτική αρχή Γλύκα δεν… τραβάει και επειδή φοβούνται ότι ο δήμος κινδυνεύει να ξαναπέσει στα… χέρια του Λαγουδάκου έχουν ήδη καταλήξει σε πρόσωπο ευρείας αποδοχής, το οποίο και θα προτείνουν στην ηγεσία ως υποψήφιο του κόμματος για τις προσεχείς εκλογές.

// Ενημέρωση έκανε ο Γ. Γλύκας σε αντιπροσωπεία βουλευτών για τα προβλήματα του Περάματος μετά την υλοποίηση της συμφωνίας ΟΛΠ – Cosco. Όπως είπε, ο τρίτος προβλήτας θα σημάνει την απονέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο στενό Σαλαμίνας – Περάματος, γιατί δεν έχει υπολογιστεί η φυσική κίνηση των νερών στον δίαυλο, ενώ θα εξουδετερώσει τον χώρο του Αρμού, που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο της πόλης προς τη θάλασσα και για τον οποίο έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες για μετατροπή του σε χώρο άθλησης και αναψυχής.

// Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί στον Πειραιά. Μπορεί η χρηματοδότησή του από την ΕΕ να διακόπτεται οσονούπω, αλλά η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να το διατηρήσει με δικούς της πόρους και να προσπαθήσει να το εντάξει στο Δ΄ ΚΠΣ. Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά επί Αγραπίδη, όταν πρόεδρος της ΔΕΚΟΜΕΠ ήταν η Πασχαλίνα Καλαγιά. Η δημοτική αρχή Φασούλα το ανέπτυξε και το επεξέτεινε, με αποτέλεσμα σήμερα να καλύπτει σχεδόν όλους τους Πειραιώτες που ζουν μόνοι και έχουν ανάγκη από συντροφιά και βοήθεια.

// Εκδηλώσεις για την ενημέρωση των κατοίκων και των μαθητών του Ε΄ Διαμερίσματος στον τομέα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του δήμου σε σχολείο της περιοχής. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Πειραιά μαζί με τους δήμους Βόλου, Ηρακλείου και Πάτρας έχουν ιδρύσει εταιρεία ανακύκλωσης, η οποία όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών και εμποδίων που προβάλλει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Άσχετα απ’ αυτό όμως, ο δήμος προχώρησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης που ξεκίνησε από τις αρχές του χρόνου. Έτσι, άλλοι δύο «οικολογικοί φοίνικες» τοποθετήθηκαν στη Φρεαττύδα και τα Καμίνια. Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι φοίνικες αυτοί ουσιαστικά είναι μηχανήματα ανακύκλωσης που ό,τι σκουπίδια και να αφήσουν στις ειδικές υποδοχές που έχουν μετατρέπονται αυτόματα σε σκόνη που φυλάσσεται σε θυρίδα, η οποία αδειάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με τον τρόπο αυτόν ούτε ακαθαρσίες υπάρχουν γύρω από τους φοίνικες-«κάδους» ούτε οσμές.

// Δύο ακόμη δήμοι, των Αμπελακίων και του Ζεφυρίου, με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού τους συμβουλίου, εντάχθηκαν στη δύναμη του ΠΕΣΥΔΑΠ. Την απόφαση των δύο δήμων την έκανε αποδεκτή ομόφωνα το ΔΣ του Συνδέσμου.

// Από χθες άρχισαν οι εκδηλώσεις για την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς στον Πειραιά. Μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στην πόλη σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με πολλούς τρόπους, ενώ αύριο Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με χορούς, τραγούδια, νηστίσιμα φαγητά, κρασί και φυσικά πολλούς αετούς στη Φρεαττύδα. Όσοι πιστοί προσέλθετε…

// Μην ξεχάσουμε ότι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα γίνουν σήμερα και αύριο και στους Δήμους Κορυδαλλού, Περάματος και Ρέντη. Διαλέγετε και παίρνετε…

// Παρελθόν από το «Κανάλι 1» είναι ο γενικός διευθυντής του, Γιάννης Τριάντης. Δεν πρόκειται ούτε για παραίτηση ούτε για αποπομπή. Απλώς έληξε η σύμβασή του, οι δύο πλευρές έκριναν ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί η συνεργασία τους και δεν υπήρξε νέα σύμβαση… Η μέχρι τώρα λειτουργία του δημοτικού ραδιοσταθμού απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει και με έναν διευθυντή ειδήσεων, χωρίς τίτλους και σαφώς με πιο χαμηλές απολαβές. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα 6.000 ευρώ μεικτά που έπαιρνε μέχρι τώρα μηνιαίως ο γενικός διευθυντής είναι περιττή πολυτέλεια για το Κανάλι. Να σημειώσουμε ότι σήμερα ο δημοτικός ραδιοσταθμός βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο διαχείρισης, καθώς έχει τακτοποιήσει τα χρέη του και δεν οφείλει ούτε… ευρώ σε όσους εργάζονται σ’ αυτήν (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικό προσωπικό κ.ά.).

// Σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα του πρασίνου θα εξαγγείλει τις επόμενες ημέρες ο Π. Φασούλας. Και μαζί μ’ αυτές θα κάνει και μια ανακοίνωση-έκπληξη για τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ.


Σχολιάστε εδώ