Θα κρίνει πολλά στον Ολυμπιακό το ντέρμπι!

Οι κραδασμοί είναι έντονοι στην ομάδα του Πειραιά και ο κόσμος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη ήττα και, μάλιστα, από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Διότι όπως μεταφέρθηκε σε στέλεχος της διοίκησης «εάν μάς νικήσουν θα πλήξουν ανεπανόρθωτα το πρεστίζ μας και θα απαξιώσουν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, το οποίο θα αποδώσουν στη διαιτησία».
Η ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» είναι υπό το μηδέν. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η κούραση, διότι οι βασικοί παίκτες που κάνουν τη διαφορά δείχνουν πως δεν αντέχουν άλλο τις σερί συμμετοχές.
«Παίζετε σήμερα και την Τετάρτη την ιστορία της ομάδας, αλλά και το επαγγελματικό μέλλον σας», είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού στέλεχος της ΠΑΕ και ουσιαστικά μετέφερε το μήνυμα του Σωκράτη Κόκκαλη.
Κρίνονται, λοιπόν, πολλά για την ομάδα του Πειραιά στο σημερινό ντέρμπι. Ακόμα και σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας, καθώς ενδεχόμενη ήττα θα αυξήσει την αμφισβήτηση για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα επιδιώξει να αιφνιδιάσει και να πάρει η ομάδα του τον έλεγχο του ρυθμού από το πρώτο λεπτό.
Όσον αφορά στους παίκτες, σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι Ζεβλάκοφ, Πατσατζόγλου και Τζόρτζεβιτς. Αν και ο τελευταίος φαίνεται πως το ΄χει πάρει απόφαση ότι πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του.
Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» θα πάνε στο Φάληρο με την καλύτερη ψυχολογία και, ασφαλώς, περισσότερες εναλλακττικές λύσεις. Ο Χενκ Τεν Κάτε ετοιμάζει τον Βαρβζίνιακ για το αριστερό άκρο με στόχο να κλειδώσει τον Γκαλέτι, τον οποίο υπολογίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού.
«Αν τον εξουδετερώσουμε, τότε θα έχουμε τον πρώτο λόγο», υποστηρίζει ο Τεν Κάτε.
Στο πλευρό του Ολλανδού και των παικτών αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως, άλλωστε, λένε στην Παιανία «αποκλείεται να χάσει ο Πατέρας αυτό το ματς».


Σχολιάστε εδώ