Εφοπλιστής της Helios στο σχήμα για την Ολυμπιακή;

Την πρόθεσή του να εντάξει εφοπλιστές στο σχήμα που θα εξαγοράσει την Ολυμπιακή
έχει διακηρύξει ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το οποίο δεν έχει διαψευσθεί, ήδη
έχουν βρεθεί ενδιαφερόμενοι κύπριοι εφοπλιστές. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Μυλωνά, Ανδρέα Χατζηγιάννη και Ζήνωνα Μούσκα.
Ο τελευταίος έχει μάλλον βεβαρημένο ιστορικό δραστηριοποίησης στις αερομεταφορές: Μετείχε στη διοίκηση της κυπριακής αεροπορικής
εταιρείας χαμηλού κόστους Helios, η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2005 από την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία, με το αεροσκάφος Boeing που συνετρίβη στο Γραμματικό.
Ο εφοπλιστής κ. Μυλωνάς, της εταιρείας Transmed Shipping, απασχόλησε αρκετά την επικαιρότητα τις ημέρες που καθημερινά κατακλύζονταν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου από δημοσιεύματα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο Θ. Ρουσόπουλος, παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ, είχε εγκαινιάσει τα πολυτελή γραφεία της εταιρείας του, ενώ η Transmed εμφανίσθηκε στην έρευνα της Βουλής για τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών της Μονής ως μία από τις εταιρείες με σημαντικά ποσά δωρεών, τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμό της.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι και η Marfin Egnatia Bank, του ομίλου της Marfin Popular, είχε εμφανισθεί σε σημαντικό ρόλο στην ίδια έρευνα, καθώς είχε στενή τραπεζική συνεργασία με τη Μονή για μεγάλου ύψους συναλλαγές.


Σχολιάστε εδώ