Επιμένει το ΠΑΣΟΚ ότι θα καταργήσει τον νόμο για την ενοποίηση των Ταμείων!

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι η νέα διακυβέρνηση που θα εφαρμόσει το κόμμα της, το οποίο προεξόφλησε ότι θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές οποτεδήποτε αυτές γίνουν, πρόκειται:

=Να καταργήσει τον ν. 3655/08 για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και ύστερα από μελέτη αξιόπιστης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά αυτής της ενοποίησης. Και ακόμη ότι θα καταργηθούν τα νέα, αυξημένα όρια συνταξιοδότησης. Επίσης:

=Το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον ν. 3429/07 περί ΔΕΚΟ, ο οποίος ως γνωστόν αλλοίωσε κάθε έννοια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Δύο φορές ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος είπε προς την κ. Χριστοφιλοπούλου και τους κ. Χρ. Χάιδο (εισηγητής ΚΤΕ) και Μιχ. Τιμοσίδη (αναπληρωτής εισηγητής) που τη συνόδευαν: «Έχει ευθύνες και η δική σας κυβέρνηση για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων όπως τη ζούμε σήμερα και την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Μάλιστα ο κ. Α. Κολλάς (επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ) είπε με νόημα: «Ήλθε η ώρα για επιστροφή στις ρίζες».

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Φίλ. Ταυρής έθεσε έντονα το θέμα της αδυναμίας του ΣΕΠΕ να ανταποκριθεί διαχρονικά στον ρόλο του, με συνέπεια την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την εργοδοτική αυθαιρεσία και αποκάλυψε ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ άκουσε από δύο υπουργούς πως τυχόν διεξαγωγή κανονικά των ελέγχων από το ΣΕΠΕ θα σήμαινε ότι τουλάχιστον οι μισές από τις 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είχαν κλείσει, με συνέχεια την εκτίναξη της ανεργίας».

Ο κ. Ταυρής υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να είναι οι εργαζόμενοι τα μόνιμα θύματα, αναγνώρισε τα προβλήματα των μικρομεσαίων και υποστήριξε ότι η πολιτεία είναι αυτή που οφείλει να αναλάβει την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με συγκεκριμένα μέτρα.

Πλήρη διαφωνία τόσο με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ όσο και με τους κ. Παναγόπουλο και Ταυρή εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Γιώργος Γαβρίλης στη θέση τους ότι πρέπει να επιδοτείται η απασχόληση μέσω της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών από το κράτος, τονίζοντας πως ένα τέτοιο μέτρο φορτώνει το κόστος εργασίας στον προϋπολογισμό.

Ο κ. Γαβρίλης κατήγγειλε και το ΠΑΣΟΚ για την αποδόμηση και την πλήρη ρευστοποίηση των εργασιακών σχέσεων. «Είναι αποτέλεσμα των κρατικών παρεμβάσεων και των κυβερνήσεών σας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, αναπάντητη έμεινε η ερώτηση του εκπροσώπου της Αυτόνομης Παρέμβασης αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με κατάργηση δικών του αντεργατικών νόμων και διατάξεων.

Στη συνάντηση, που θα επαναληφθεί με αποκλειστικό αντικείμενο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συμμετείχε και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ο οποίος όμως δεν πήρε μέρος στη συζήτηση, αρκούμενος να καταγράφει τις θέσεις και απόψεις των άλλων συνομιλητών.


Σχολιάστε εδώ