εδώ Βρυξέλλες

w«Ο αριθμός των παικτών που δεν μπορούν να επιλεγούν για να παίξουν σε μια εθνική ομάδα, μπορεί να ρυθμιστεί και να περιοριστεί, εφόσον ο κανόνας 6+5 είναι συμβατός με την κοινοτική νομοθεσία», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου της FIFA νομικοί ειδήμονες, γνωστοί ως «πέντε σοφοί», μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής του Παντείου Δημήτρης Τσάτσος. Όπως σημειώνουν, μάλιστα, σε έκθεσή τους για το ποδόσφαιρο, έχει σημάνει κοινωνικός συναγερμός εξαιτίας της εξάπλωσης του φαινομένου διακίνησης νέων παικτών από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες. Μεταξύ των εισηγητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ποδόσφαιρο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, την αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση του αθλητισμού, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι διεθνείς ομοσπονδίες να υποκαθιστούν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ταυτόχρονα τόνισε ότι η Λευκή Βίβλος για τον Αθλητισμό αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα δημιουργίας νομικού πλαισίου για τον αθλητισμό στην ΕΕ χάρη στη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη.
w«Η Ινδία δεν επιτρέπεται να κάνει εξαγωγές πουλερικών στην ΕΕ ή προϊόντων πουλερικών για κατανάλωση από τον άνθρωπο, εκτός από μεταποιημένα προϊόντα αυγών», δήλωσε η αρμόδια για θέματα υγείας Επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη.
wΤην ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για την έκδοση κοινού ευρωομολόγου ή για κάποιον άλλο τρόπο βοήθειας της ΕΕ προς τα κράτη μέλη που δέχονται κερδοσκοπικές πιέσεις ο αρμόδιος επίτροπος Χ. Αλμούνια, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, νίπτει τας χείρας του επικαλούμενος τις συνθήκες, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
wΤην ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των νέων και της ενεργού συμμετοχής τους στις διαδικασίες και τις αποφάσεις της ΕΕ τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, υποδεχόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ομάδα 50 νέων από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας. Εξάλλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ ερωτά την Κομισιόν εάν προτίθεται να θεωρήσει προτεραιότητα τη διατήρηση της μητρικής γλώσσας των Ευρωπαίων σε σχέση με τον προγραμματισμό μέτρων για τα τέκνα, εν γένει, μεταναστών-μετακινουμένων.
wΣε γενικόλογες διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δηλώσεις λύπης για τις ζωές που χάθηκαν περιορίστηκε το Συμβούλιο της ΕΕ, αντί της επιβολής κυρώσεων εναντίον του Ισραήλ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για την πολιτική γενοκτονίας των Παλαιστινίων.


Σχολιάστε εδώ