Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ… ήταν το κλίμα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη Κυριακή Κ. Καραμανλής και Ντ. Μπακογιάννη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγη ώρα μετά την κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό, η υπουργός Εξωτερικών, ευρισκόμενη στις ΗΠΑ, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για να του εκφράσει την… απογοήτευσή της. Και κάτι παραπάνω. «Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούμε όλοι μαζί και κάποια στιγμή να συμβαίνει κάτι και να τα γκρεμίζει όλα» ήταν οι φράσεις της. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» πρόσθεσε η Ντόρα, ενώ από το επιτελείο της εκπέμπουν… μηνύματα απαισιοδοξίας: «Αν συνεχίσουμε κατʼ αυτόν τον τρόπο, δεν πρόκειται να ανακάμψουμε στις δημοσκοπήσεις». Το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας άφησε τον κ. Καραμανλή σκεπτικό και προβληματισμένο.

oΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει διάχυτος ένας εκνευρισμός στο «στρατόπεδο» της κ. Μπακογιάννη. Το αντιλαμβάνονται όσοι συνομιλούν μαζί της ή με κάποιον από τους στενούς της συνεργάτες. Η υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται ενοχλημένη με την «πριμοδότηση» που απολαμβάνει από το Μαξίμου ο Γ. Σουφλιάς με αφορμή την οικονομική κρίση. Εμφανίζεται να είναι εκείνος που καθορίζει την πολιτική της κυβέρνησης στους περισσότερους τομείς και όχι μόνον στην οικονομία. Κάτι που έχει δυσαρεστήσει την Ντόρα, η οποία θα ήθελε για τον εαυτό της τον συγκεκριμένο ρόλο. Ωστόσο, εκείνο που σύμφωνα με τις πληροφορίες την ανησυχεί περισσότερο είναι η εντυπωσιακή ενίσχυση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στο εσωκομματικό πεδίο και ο αποφασιστικός ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει την… ώρα της διαδοχής!

oΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό ακριβώς που ανησυχεί την υπουργό Εξωτερικών; Μα, το ενδεχόμενο να στηρίξει ο Γ. Σουφλιάς άλλον υποψήφιο όταν τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας στη παράταξη. Είτε π.χ. τον Δ. Αβραμόπουλο, είτε κάποιο στέλεχος από τη λεγόμενη νεώτερη γενιά. Ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε η εντύπωση ότι Σουφλιάς και Ντόρα είχαν αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις τους σε σημείο που να θεωρείται περίπου σίγουρη η στήριξη του πρώτου προς τη δεύτερη, τους τελευταίους μήνες κάτι έχει αλλάξει. Το ομολογούν και από το επιτελείο της κ. Μπακογιάννη. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είναι ενοχλημένος με την κριτική που ασκεί στην πολιτική του ο Κυριάκος, την οποία δεν θεωρεί και τόσο… αθώα. Προ ημερών μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Σουφλιά ότι έχει επιλεκτική ακοή. Κοινώς… ακούει ό,τι θέλει!

oΤΕΤΑΡΤΗ μεσημέρι, την ώρα που συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο, εμφανίσθηκε στο καφενείο της Βουλής ο Θ. Ρουσόπουλος. Εκεί βρίσκονταν 10 με 20 δημοσιογράφοι, που σε άλλες εποχές θα έκαναν… «ουρά» για να τον χαιρετήσουν. Αυτήν τη φορά μετά βίας τρεις-τέσσερις του μίλησαν και απʼ αυτούς ένας προσωπικός φίλος του και μια δημοσιογράφος που εκείνος διόρισε στην ΕΡΤ! Οι καλές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τον τέως υπουργό.

oΜΕΤΑ τις πρώτες στιγμές της οργής στο υπουργείο Δημ. Τάξης επικράτησε… ατμόσφαιρα ιλαρότητας για την υπόθεση της απόδρασης από τον Κορυδαλλό. «Εμείς τους πιάνουμε, αν εκείνοι δεν μπορούν να τους κρατήσουν στις φυλακές, τι να κάνουμε…», φέρεται να σχολίασε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός πάντως εμφανίζεται βέβαιος ότι η Αστυνομία θα συλλάβει εκ νέου τους δύο δραπέτες και όταν δημοσιογράφος του επισήμανε ότι «θα ξαναφύγουν», ο κ. Μαρκογιαννάκης έβαλε τα… γέλια και αποχώρησε.

oΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ εξακολουθεί να… πληγώνει τη Νέα Δημοκρατία! Σύμφωνα με πληροφορίες οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό του Μαξίμου καταγράφουν την «οργή» των πολιτών για το σκάνδαλο και το μήνυμα είναι σαφές: Να μείνουν εκτός εκλογικών συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας όσα στελέχη ενεπλάκησαν σʼ αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Ωστόσο, ο Κ. Καραμανλής δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, αλλά προς το παρόν η «γραμμή» του Μαξίμου είναι ότι «ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει για την τύχη τους». Το θέμα είναι αν αυτή η «γραμμή» θα ισχύσει ως τέλος. Και κυρίως αν θα ισχύσει για όλους…


Σχολιάστε εδώ