Αποχωρεί ο Σπ. Παπασπύρος από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ

Ύστερα από εννέα χρόνια στο τιμόνι της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Σπ. Παπασπύρος δρομολογεί την αποχώρησή του από το αξίωμα. Πριν από το Πάσχα ο κ. Παπασπύρος προγραμματίζει να ενημερώσει εγγράφως τα στελέχη της παράταξής του (ΠΑΣΚ/ΔΥ) για την πρόθεσή του να παραιτηθεί και θα ζητήσει να ξεκινήσει η συζήτηση για τον αντικαταστάτη του.
Οι λόγοι παραίτησης του κ. Παπασπύρου, όπως τουλάχιστον ο ίδιος υποστηρίζει, είναι αφενός η ανανέωση του συνδικαλιστικού προσωπικού και αφετέρου η πεποίθησή του, κάθε θητεία σε αξίωμα να μην ξεπερνά τα οκτώ χρόνια παραμονής σε αυτό.
«Αν δεν ξεσπούσε το σκάνδαλο των ομολόγων τέλος του 2008 θα είχα παραιτηθεί», μας δηλώνει ο κ. Παπασπύρος, που δεσμεύεται να «συλλειτουργήσει» με τον αντικαταστάτη του μέχρις ότου ο νέος πρόεδρος μπορεί να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο.
Στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΑΔΕΔΥ θα πάρουν μέρος όχι μόνο τα μέλη της ΕΕ της οργάνωσης που ανήκουν στην ΠΑΣΚ/ΔΥ αλλά και τα μέλη του γενικού συμβουλίου. Ήδη συζητούνται τα ονόματα του Κ. Παπαντωνίου, αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ και του Γ. Κουτρουμάνη, προέδρου της Ομοσπονδίας Προσωπικού των ασφαλιστικών οργανισμών.


Σχολιάστε εδώ