Αναγνωρίστηκαν οπαδοί της ΑΕΚ για την επίθεση σε αστυνομικούς

Στον αρμόδιο Εισαγγελέα βρίσκεται πλέον η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της επίθεσης και του ξυλοδαρμού αστυνομικών πριν από τον αγώνα της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ΑΕΚ-Πανθρακικού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 7 Δεκεμβρίου 2008. Πριν από την έναρξη του ματς, χτυπήθηκαν αλύπητα τρεις αστυνομικοί που αποσπάστηκαν από τη διμοιρία τους από οπαδούς της Ένωσης, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί από τις κάμερες ασφαλείας του ΟΑΚΑ και τα ονόματά τους υπάρχουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα οι επτά αυτοί οπαδοί της ΑΕΚ και ίσως και κάποιοι άλλοι που θα προκύψουν από τις έρευνες θα κληθούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου και στη συνέχεια να ασκηθούν διώξεις εναντίον τους, αν και δεν αποκλείεται να ασκηθεί εναντίον τους δίωξη εξ αρχής.
Η ημέρα εκείνη ήταν η επομένη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και λόγω των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας και τη διάθεση πολλών αστυνομικών δυνάμεων εκεί, είχαν μεταβεί δυνάμεις από την επαρχία στην Αθήνα. Στο ΟΑΚΑ είχαν διατεθεί αστυνομικοί από τη Λιβαδειά, οι οποίο παρότι δεν είχαν την ανάλογη εκπαίδευση συγκρότησαν διμοιρίες ΜΑΤ. Μια από αυτές τις διμοιρίες δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Η δικογραφία για τα επεισόδια αυτά και της επίθεσης στους αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων είχε τραυματιστεί αρκετά σοβαρά, μόλις ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα που αναμένεται να καλέσει τους επτά οπαδούς της «Ένωσης» που αναγνωρίστηκαν από τις κάμερες του ΟΑΚΑ με τη μία ή την άλλη ιδιότητα.
Από πολλούς θεωρείται αρκετά σημαντικό να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, μετά και τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ΑΕΚ στον αγώνα μπάσκετ με τον Ολυμπιακό στον Σπόρτινγκ, όταν για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι χρειάστηκε να εκκενωθεί το γήπεδο.


Σχολιάστε εδώ