Ανάσα στου Ψυρρή…

Την εφαρμογή του μέτρου της πιλοτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή του Ψυρρή από το απόγευμα της Παρασκευής επέβλεψε προσωπικά ο Νικήτας Κακλαμάνης. Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ επισκέφθηκε την περιοχή επικεφαλής ομάδας αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, συζήτησε με τους κατοίκους καθώς και με τους δημοτικούς
αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο έργο της ενημέρωσης των οδηγών που ήθελαν ντε και καλά να μπουν στα στενά δρομάκια της ιστορικής συνοικίας. Από τις πρώτες επαφές που είχε ο κ. Κακλαμάνης με τους μόνιμους κατοίκους τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού όλοι στηρίζουν την πρωτοβουλία του δήμου και ζητούν τη μόνιμη εφαρμογή της. Το μέτρο θα εφαρμόζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα.
Οι αιτίες που οδήγησαν τον κ. Κακλαμάνη στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, που συγκεντρώνει και την αποδοχή των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, είναι το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκαλείται τις συγκεκριμένες μέρες στη συνοικία αυτή με τα εκατοντάδες παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα και την κατάληψη πεζοδρόμων από μηχανές και άλλα οχήματα. Διετέθησαν για τη σωστή εφαρμογή του μέτρου σαράντα δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι ελέγχουν τις εισόδους που οδηγούν στην περιοχή.
Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους μονίμους κατοίκους, οι οποίοι ήδη έχουν προμηθευτεί τις απαιτούμενες κάρτες. Θετικά έκριναν την παρέμβαση του δήμου και οι θαμώνες των κέντρων διασκέδασης της γειτονιάς, που μπορούν πλέον να περπατούν ανενόχλητοι στους δρόμους της χωρίς να φοβούνται ότι θα τους πατήσει κάποιος επίδοξος Νίκι Λάουντα.


Σχολιάστε εδώ