άλλα αθλητικά

sΤελικά, οι μεγάλες ομάδες και αυτές που στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχουν άστρο, επειδή είναι μεγάλες, φαίνονται και το επιβεβαιώνουν συνεχώς. Ο λόγος βεβαίως για τον Παναθηναϊκό που για μία ακόμη φορά, έστω και αν φάνηκε τυχερός από τη μία πλευρά, διότι αδικήθηκε σφόδρα από τη διαιτησία από την άλλη, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πήρε το αποτέλεσμα (1-1), το οποίο του επιτρέπει να διεκδικήσει στη ρεβάνς με πολύ μεγάλες αξιώσεις την πρόκρισή του στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ.
s Σαφέστατα ισχύουν τα όσα γράφαμε την περασμένη εβδομάδα μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Σεντ Ετιέν για μεγάλη διαφορά του ελληνικού Πρωταθλήματος με τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Απλώς ο Παναθηναϊκός με την εμπειρία του και το άστρο του είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Το τι συμβαίνει τώρα στις εγχώριες διοργανώσεις και οι «πράσινοι» δεν τα πάνε το ίδιο καλά με τις ευρωπαϊκές είναι άλλο θέμα, το οποίο έχει να κάνει με την ικανότητα, αλλά και με θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες που επηρεάζουν τα πράγματα. Έχει επίσης να κάνει και με το γεγονός ότι οι εσωτερικές διοργανώσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε άλλες χώρες είναι πάντα διαφορετικές από τις ευρωπαϊκές και αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό συμβαίνει και με πολλές άλλες ομάδες.
s Το 1-1 του Παναθηναϊκού στη Βιγιαρεάλ πάντως, δεν σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα έχει στο τσεπάκι της την πρόκριση. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα και στη ρεβάνς, ίσως ακόμη πιο δύσκολα απʼ ό,τι την περασμένη Τετάρτη στο «Μαδριγάλ» της Βιγιαρεάλ. Το 1-1 πάντως, είναι αποτέλεσμα που αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην ελληνική ομάδα για πρόκριση στους «8», αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
s Χαμός και πάλι στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, πολλά λεφτά παίχθηκαν, πολλά περισσότερα μπήκαν στις τσέπες αυτών που κέρδισαν και κάποια ματς και πάλι «κλειδώθηκαν». Έχουμε πει και άλλοτε πως επιτέλους θα πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας με αυτά που συμβαίνουν. Ο ΟΠΑΠ γνωρίζει την κατάσταση κι αυτό είναι προφανές, διότι έχει αναπτύξει πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης και «κλειδώνει» εγκαίρως τα… περίεργα παιχνίδια.
s Το περίεργο είναι ότι ουδείς συγκινείται με αυτήν την ιστορία, η οποία δεν είναι τωρινή, αλλά παλιά. Πέραν τούτου, υπάρχουν και πολλές καταγγελίες, ακόμη και δημόσιες για στησίματα παιχνιδιών λόγω Στοιχήματος, όπως αυτή του δικηγόρου Αλέξη Κούγια όταν ήταν ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννενα. Ο κ. Κούγιας ως νομικός ήξερε καλά τι έλεγε, αλλά ουδείς και τότε συγκινήθηκε.


Σχολιάστε εδώ