Άκουσον άκουσον

Τι συμβαίνει στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα. Στον ΟΓΑ χορηγούν συντάξεις σε εργαζομένους σε εστιατόρια, κουρεία κ.λπ. και μη εργαζομένους σε αγροτικές εργασίες.
Από το ΙΚΑ δίνονται ολόκληρες συντάξεις σε Βουλγάρους και Ρουμάνους με ένσημα μόλις ενός έτους (εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 22-2-2009) και δεν μπορεί να πάρει σύνταξη ένας αγρότης, ο οποίος μετανάστευσε στη Γερμανία, εργάσθηκε εκεί 16 έτη και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να εργάζεται στα κτήματά του σε αγροτικές εργασίες. Άκουσον άκουσον τι λένε! Ότι ο νόμος λέει πως όταν πάρεις σύνταξη από τη Γερμανία (για πέντε ή δέκα, κ.λπ. έτη) προσμετρώνται μόνον τα έτη που εργάσθηκες πριν μεταβείς στη Γερμανία και ότι τα έτη αυτά με τα έτη που συνταξιοδοτήθηκες να είναι το ελάχιστο είκοσι πέντε.
Τα έτη μετά την επιστροφή δεν προσμετρώνται; Δηλαδή, αν κάποιος πάρει σύνταξη 100 ευρώ στη Γερμανία όταν γυρίσει στην Ελλάδα, όσα έτη και αν εργασθεί ως αγρότης, δεν πρόκειται να πάρει αγροτική σύνταξη. Το κυριότερο, ο γενικός διευθυντής του ΟΓΑ, ενώ συμφωνεί ότι είναι άδικο το μέτρο, δεν βρίσκει αρμόδιο τον εαυτό του για να άρει την αδικία. Μπορεί να μου πει κανείς από τους αρμοδίους και υπευθύνους αν έχω άδικο, και γιατί; Και αν ναι, πώς άλλοι εργαζόμενοι άλλων Ταμείων παίρνουν και δεύτερη σύνταξη και μάλιστα, παχυλές. Ο αγρότης είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού; Εδώ στην Ελλάδα ισχύει το δίκαιο του ισχυροτέρου και ο κλέψας του κλέψαντος;
Ιωαννίδης Κυριάκος
Χολαργός


Σχολιάστε εδώ