164 ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στην ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ορίων της πρωτεύουσας και θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική παραγγελία, όπως συμβαίνει με τις προηγμένες ψηφιακά πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άλλα 1.850.000 ευρώ θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση του έργου «Η Αθήνα στην υπηρεσία του πολίτη». Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί προς έγκριση ο νέος κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων που έγινε με βάση τα διεθνή πρότυπα.
Ανοιχτό μένει και το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου σε χώρο του Α΄ Νεκροταφείου, καθώς πρώτα πρέπει να γίνει η απαραίτητη υλικοτεχνική μελέτη και για τις επιπτώσεις που θα έχει στο Περιβάλλον η καύση των νεκρών.
Είναι πολύ πιθανό, σε περίπτωση που προβλέπεται να υπάρξει ρύπανση, το αποτεφρωτήριο να εγκατασταθεί σε χώρο εκτός των ορίων της πρωτεύουσας και μακριά από κατοικημένες περιοχές. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση της δημοτικής αρχής για απαγόρευση χορήγησης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες) σε περιοχές που παρουσιάζουν συμπτώματα υπερκορεσμού από τέτοιες δραστηριότητες, όπως είναι το Παγκράτι, το Θησείο και το Κολωνάκι.
Η πρόταση αυτή δεν αφορά τις άδειες που έχουν ήδη δοθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισής τους.
Το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να απαντήσει και στο ερώτημα περί παράτασης του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής σε κέντρα διασκέδασης μετά τις τρεις τα ξημερώματα. Για το αίτημα αυτό υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Δημαρχιακής Επιτροπής και της Διεύθυνσης Αδειών Καταστημάτων και Θεαμάτων.
Τα παρατράγουδα του παρελθόντος, όταν τα γειτονικά μεζεδοπωλεία είχαν στήσει αυθαίρετα μέχρι και εξέδρες με μουσικά όργανα στη μέση της πλατείας Μοναστηρακίου, προσπαθεί να αποτρέψει ο νέος κανονισμός χρήσης του συγκεκριμένου χώρου.
Σύμφωνα με αυτόν, θα απαγορεύεται η κατάληψη της πλατείας για οποιονδήποτε λόγο από τα παρακείμενα καταστήματα, τα οποία μέχρι να αναλάβει ο Νικήτας Κακλαμάνης την είχαν μετατρέψει σε υπαίθρια «μπουζουκερί».


Σχολιάστε εδώ