Φόβοι για μεγάλο χτύπημα!

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, στόχος όσων κινούν τα νήματα της νέας γενιάς τρομοκρατών είναι να αναγκάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκροτήσουν «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» που θα οδηγήσουν σε ανακατατάξεις και δημιουργία νέων κομμάτων. Γι’ αυτό και λέγεται ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι τόσο η οικονομική κρίση, αλλά πολιτικό, ενώ ορισμένοι μιλούν και για προσπάθεια –μέσω της Ελλάδας– διάλυσης της Ευρωζώνης. Να προσθέσουμε ότι υπάρχουν κι αυτοί που λένε πως εκείνοι που πρέπει λόγω της θέσης τους ξέρουν πού πρέπει να αναζητήσουν και να εντοπίσουν τους τρομοκράτες.

Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση, με «μπλόκα» σε δρόμους, περιοχές αλλά και ολόκληρες γειτονιές, θα προσπαθήσει η ΕΛ.ΑΣ. να «απαντήσει» στο «αντάρτικο πόλεων» και την τρομοκρατία, αφού φαίνεται πως κάποιοι επιδιώκουν να μετατρέψουν την Αθήνα σε… Βαγδάτη, στέλνοντας το «μήνυμα» ότι «μπορούμε να χτυπάμε όπου, όποτε και όποιον θέλουμε»! Το ερώτημα, μάλιστα, που παραμένει αναπάντητο –αφού τα στοιχεία προς το παρόν είναι πενιχρά– είναι ποιοι και γιατί επιδιώκουν η Ελλάδα να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα διάλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών είναι ότι ο επόμενος στόχος των τρομοκρατών ενδεχομένως να είναι από τον δικαστικό χώρο. Γι’ αυτό και έχουν λάβει όλα τα μέτρα φύλαξης στόχων και προσώπων.

Για να επαναφέρουμε ερώτημά μας, που διατυπώνουμε τόσο σε ρεπορτάζ όσο και στην αρθρογραφία μας: Πού το πάνε και τι ζητάνε; Αυτή η εικόνα της ανασφάλειας και της αστάθειας, ποιους άραγε βολεύει; (Σ.σ.: Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε παλαιότερη αποκάλυψη της εφημερίδας μας, όταν σε σύσκεψη άγγλος διπλωμάτης ακούστηκε να λέει: «Τώρα είναι η ώρα να λύσουμε όλα τα προβλήματά μας με την Ελλάδα»… υπονοώντας «διευθετήσεις» με την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο, το Σκοπιανό, την ενεργειακή πολιτική των αγωγών κ.α.).

Μέσα σε κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας, σύγχυσης και πανικού κι εν μέσω, μάλιστα, της οικονομικής κρίσης, η εκτίμηση ότι, «ο ξένος παράγοντας» με τις ποικιλώνυμες υπηρεσίες του παίζει ενεργό ρόλο σε όλα αυτά, δείχνει να είναι μέσα στα πιθανά σενάρια.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο των γραφείων της Citibank, στη συμβολή των οδών Αχαΐας και Τροιζηνίας στην Κηφισιά, έγινε όταν στην Ελλάδα ήταν οι «επίσημοι φίλοι» του νέου αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Οι οποίοι και είχαν συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό και την υπουργό των Εξωτερικών όσο και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: υπήρξε και δείπνο με τον Αντ. Σαμαρά). Δηλαδή, ο Ρίτσαρντ Ντέρμπι (γερουσιαστής του Ιλινόις και «πολιτικός μέντορας» του αμερικανού Προέδρου) που συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών της ίδιας Πολιτείας, ελληνοαμερικανό Αλέξη Γιαννούλια (σ.σ.: Στη συνέχεια μετέβησαν στην Άγκυρα και συναντήθηκαν με τον τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ). Το δεύτερο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι στόχος ήταν τράπεζα αμερικανικών συμφερόντων. Όλα αυτά σύμπτωση είναι;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Αστυνομία, η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο κάθισμα αυτοκινήτου, που είχε κλαπεί από την Καισαριανή τον προηγούμενο μήνα, ήταν τέτοια που σε καμιά περίπτωση δεν θα εκρήγνυτο o μηχανισμός, ο οποίος αποτελούνταν από ηλεκτρικούς πυροκροτητές, μπαταρίες και δύο μηχανικά ρολόγια και μεταξύ του πυροκροτητή και της κύριας εκρηκτικής γέμισης οι τρομοκράτες δεν είχαν βάλει κάποια εκρηκτικά, τα οποία απαιτούνται σε τέτοιες κατασκευές.

Να θυμίσουμε ότι η βόμβα έφερε τουλάχιστον 50 κιλά της εκρηκτικής ύλης ANFO (ανάμειξη δηλαδή λιπάσματος με ντίζελ ή πετρέλαιο θέρμανσης ή ακόμη και μελάσας), με την οποία ήταν γεμισμένες πέντε δωδεκάκιλες φιάλες προπανίου, που βρίσκονταν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια ήθελαν να… στείλουν το «μήνυμα» ότι εάν ήθελαν θα είχαν ανατινάξει ολόκληρο το κτίριο και θα προκαλούνταν τεράστιες καταστροφές σε ακτίνα τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου, λόγω του ισχυρού ωστικού κύματος ενώ θα θρηνούσαμε πολλούς νεκρούς.

Από την Ασφάλεια έγινε γνωστό επίσης ότι ο συγκεκριμένος τύπος ρολογιού (για τη βόμβα) είχε χρησιμοποιηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας στις 24 Οκτωβρίου στα γραφεία της Shell στο Παλαιό Φάληρο, όπου είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος όμως και πάλι δεν εξερράγη.

Αυτή η αναβαθμισμένη «επίδειξη ισχύος» των τρομοκρατών απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ. κάνει πολλούς να μιλούν για ανεπάρκεια και σοβαρές ευθύνες πλέον στην Αστυνομία. Η ατμόσφαιρα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι βαριά, αφού τώρα βλέπουν ότι οι ρουσφετολογικές και ευνοιοκρατικές τοποθετήσεις-μεταθέσεις, διορισμοί κ.λπ., αποδιοργάνωσαν την Αστυνομία και την ΕΥΠ με αποτέλεσμα τη σημερινή ανεπαρκή λειτουργία τους. Επίσης, ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν, για παράδειγμα, τη σπασμωδική απόφαση να αποσυρθούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, όταν τις δύο ημέρες όπου βρίσκονταν εκεί, η περιοχή έμοιαζε με «αστακό» και δεν συνέβη κανένα επεισόδιο.

Η αγανάκτηση πάντως, στις τάξεις της Αστυνομίας είναι μεγάλη, αφού πλέον κινδυνεύει η ζωή τους ανα πάσα στιγμή. Έχουν, μάλιστα, αντιληφθεί ότι όχι μόνον «οι τρομοκράτες μπορούν να καταφέρουν πολύνεκρα χτυπήματα με σχετική ευκολία», αλλά ακόμη και «ληστές της επαρχίας» έχουν προμηθευτεί Καλάσνικοφ και πλέον είναι «κίνδυνος-θάνατος» όπως συνέβη με τη ληστεία στον Πλατύκαμπο Πιερίας.

Όσο κι αν περιμένουν το «λάθος» των τρομοκρατών «με τη φόρα που έχουν πάρει», γεγονός είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή και των «ξένων φίλων μας» (όπως έγινε στην περίπτωση εξάρθρωσης της 17Ν).

Υπό αυτό το κλίμα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δημ. Τάξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που παρομοίασε τη χώρα μας με την… Κολομβία και το Αφγανιστάν, αφού όπως έλεγαν αστυνομικοί το μόνο που προσφέρουν τέτοιες δηλώσεις είναι να σπέρνουν τον πανικό στους πολίτες, αλλά και να μας δυσφημούν στο εξωτερικό.

Έντονα ερωτήματα προκαλεί και η εκτίμηση του κ. Χρυσοχοΐδη, ότι αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν «πρόβα» για την προετοιμασία της «επόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης» και ότι «εδώ έχουμε σε καθημερινή βάση, σχεδόν, μεγάλες και παρατεταμένες ενέργειες με πολύ οπλισμό και αρκετά άτομα. Φαίνεται ότι υπάρχει στη χώρα αντάρτικο πόλεων».

Για ποιον λόγο μας…τρομοκρατεί –σε συνεχείς εμφανίσεις και δηλώσεις του– με τα περί εμφάνισης μιας «νέας» οργάνωσης;

Προκήρυξη για το χτύπημα στο Alter

Την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς στον τηλεοπτικό σταθμό Alter ανέλαβε με προκήρυξή της στα «Νέα» (που τη δημοσίευσαν στο χθεσινό φύλλο) η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών. Να θυμίσουμε ότι το βράδυ της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου ο τηλεοπτικός σταθμός Alter δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς. Ήταν περίπου 7.30 το απόγευμα, όταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε μηχανές και φορούσαν κράνη, ζήτησαν από τεχνικό του καναλιού, που βρισκόταν στην πίσω πλευρά του κτιρίου, να απομακρυνθεί και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και στη συνέχεια σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στην περιοχή εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κάλυκες. Η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης και στο Α.Τ. Κορυδαλλού στις αρχές του μήνα.

«Κόλαση ανασφάλειας»

Όταν ομάδα «αγνώστων κουκουλοφόρων» εισβάλλει την Τετάρτη σε αίθουσα του κτιρίου «Κωστής Παλαμάς», του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ξυλοκοπεί τον καθηγητή Γιάννη Πανούση, ο οποίος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση για την κοινωνική μέριμνα στην επανένταξη αποφυλακισμένων, μπροστά στο εμβρόντητο ακροατήριο και στη συνέχεια ρημάζουν και λεηλατούν το κτίριο, τι άλλο μπορεί να πει κανείς εκτός από το ότι γενικεύεται η εικόνα της διάλυσης; Σύμφωνα με κύκλους της Αστυνομίας δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την εκδήλωση που θα γινόταν.

Οι, περίπου, πενήντα «κουκουλοφόροι» εισέβαλαν στο κτίριο, κραδαίνοντας βαριοπούλες, ξύλα, σίδερα, μπογιές και άλλα αντικείμενα (ό,τι μπορούσε να κουβαλήσει ο καθένας), την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του καθηγητή. Να σημειώσουμε επίσης, ότι στο γραφείο του κ. Πανούση, πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός και προφανώς κανένας δεν… συγκινήθηκε ή ανησύχησε. Οι «κουκουλοφόροι» αφού ξυλοκόπησαν τον καθηγητή (σ.σ.: τον έστειλαν στον Ευαγγελισμό), στη συνέχεια κατέστρεψαν ό,τι πολύτιμο υπήρχε στις βιβλιοθήκες, τις προθήκες και τα γραφεία από σπάνια βιβλία, πίνακες και έγγραφα, αναμνηστικά δώρα, μέχρι και αγάλματα του Πανεπιστημίου, μια ανεκτίμητη ιστορία ενθυμημάτων ετών, η οποία καταστράφηκε από απερίγραπτους βανδαλισμούς σε λίγα μόλις λεπτά! Οι βάνδαλοι «κουκουλοφόροι», μάλιστα, μοίρασαν προκήρυξη και έγραψαν στους τοίχους ότι θέλουν να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες στα επεισόδια και τους βανδαλισμούς του Δεκεμβρίου.

Πάντως, σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, το πρώτο τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση έγινε στις 12 και 21′ και όχι στις 10.30, όπως ειπώθηκε στη Βουλή. Το δεύτερο τηλεφώνημα στις 12 και 23′ και το τρίτο στις 12 και 25′, έλεγαν όμως ότι το επεισόδιο συνέβαινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας. Έτσι, στις 12 και 29′ δίνεται η εντολή να μεταβεί διμοιρία των ΜΑΤ στο Πνευματικό Κέντρο ενώ τα επεισόδια σημειώνονταν λίγο μακρύτερα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Στις 12 και 31ʼ υπάρχει νέα τηλεφωνική επικοινωνία που καταγράφει το ακριβές σημείο των επεισοδίων και η διμοιρία των ΜΑΤ εντοπίζει ομάδα περίπου 25 «κουκουλοφόρων» να μπαίνει από την Ακαδημίας στη Νομική Σχολή. Όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν «κατόπιν εορτής» και… δίνοντας λανθασμένα στοιχεία!

• Είχαμε γράψει και στα προηγούμενα φύλλα ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της σημαντικό στοιχείο για τους απαγωγείς του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου. Το νεώτερο στοιχείο, όπως μαθαίνουμε, είναι ότι «όλα εντοπίζονται στην Κρήτη» με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.


Σχολιάστε εδώ