Το RTL Greek οραματίζονται οι Γερμανοί στην Κάντζα

Υπό την απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών λήγει την ερχόμενη εβδομάδα η πρόσκληση εθελουσίας εξόδου στην Κάντζα. Ελάχιστοι εργαζόμενοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να λάβουν μέρος και το κανάλι σείεται από διαρροές για μαζικές απολύσεις στις οποίες θα προχωρήσουν οι Γερμανοί. Η κατάσταση πάντως είναι πολύ πιο σοβαρή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παρά την ισχυρή αντίδραση που εξέφρασε η μειοψηφία του ΔΣ της εταιρείας, δηλαδή ο Δ. Κοντομηνάς, οι Γερμανοί του RTL δείχνουν με κάθε τρόπο ότι δεν θέλουν τις ειδήσεις. Εκφράζουν απόψεις ότι δεν χρειάζονται καθόλου τηλεοπτικά συνεργεία, λένε ότι όλα θα είναι ρομποτικά, δεν υπάρχει ανάγκη για floor manager στο στούντιο, επιμένουν ότι οι δημοσιογράφοι θα πληρώνουν μόνοι τα έξοδά τους, θα μπαίνουν στο στούντιο, θα φοράνε το ακουστικό στο αυτί και τέλος!
Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν δημοσιογραφικά στελέχη που δεν ενημερώνουν την Ένωσή τους για αυτά τα σχέδια, ενώ άλλα στελέχη του ψυχαγωγικού έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ των Γερμανών εμφανιζόμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως για να γλιτώσουν φυσικά τη θέση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» κι άλλο ένα διευθυντικό στέλεχος στο πρόγραμμα, μετά την Έλντα Παυλογιαννοπούλου, έχει συμφωνήσει να αποχωρήσει. Θα μείνει όμως μέχρι το καλοκαίρι. Το δεύτερο σοκ που περιμένει τους εργαζόμενους στον Alpha είναι η δομή του προγράμματος. Όπως μαθαίνουμε, καμία ελληνική σειρά δεν πρόκειται να εγκριθεί για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν και το πρόγραμμα θα καλυφθεί με σόου, τηλεπαιχνίδια και ξένες, αμερικάνικες και ευρωπαϊκές, σειρές με υπότιτλους. Επιπλέον θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τα πρόσωπα που θέλουν οι Γερμανοί για τις εκπομπές που οι ίδιοι σχεδιάζουν, όπως την Ελένη Μενεγάκη, τη Ναταλία Γερμανού, τον Λάκη Λαζόπουλο και τη Βίκυ Χατζηβασιλείου.
Στο μεταξύ η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της καλεί στην «άμεση ανάκληση των άνομων σχεδίων της εργοδοσίας του ALPHA», κάνει λόγο για «μαζικές απολύσεις» με τον μανδύα των δήθεν «οικειοθελών αποχωρήσεων», καθώς και για προώθηση ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων και εκκαθαρίσεις εργαζομένων. Η ΕΤΙΤΑ επίσης έχει καταγγείλει με σφοδρότητα τα σχέδια των Γερμανών ως «εύσχημο τρόπο για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων» και καλεί το ΕΣΡ νε εξετάσει τη νομιμότητα των κινήσεων αυτών.


Σχολιάστε εδώ