Σκυλιά στα γήπεδα!

Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό, πλην όμως έχει και τη χιουμοριστική του πλευρά.

Ήδη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας και όλα φαίνεται να παίρνουν τον δρόμο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα ετέθη για πρώτη φορά εδώ και περίπου 30 χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει συνέχεια. Και επειδή ουδεμία Ελληνίδα και ουδείς Έλληνας από τους τότε ενηλίκους είναι δυνατόν να θυμάται τον «μοναδικό» δεκάλογο (!) που είχε δημοσιεύσει ο γράφων με… οδηγίες προς υποψήφιους σκύλους (!) η επικαιρότητα επιτάσσει να τεθεί και πάλι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού.

Λοιπόν, κρατηθείτε και… πάμε σαν άλλοτε!

Οδηγός προς υποψήφιους σκύλους γηπέδων

1. Αποφεύγετε να κάνετε την ανάγκη σας εντός του αγωνιστικού χώρου. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος… του αγώνα λόγω… ακαταλληλότητας του γηπέδου.

2. Ομοίως, απαγορεύεται να κουνάτε την ουρά σας όταν επιτίθεται η μια ή η άλλη ομάδα, γιατί μπορεί να εκληφθείτε ως… οπαδός τους.

3. Μη στέκεστε… σούζα, γιατί ενδέχεται να εμποδίζετε τους «πισινούς» θεατές.

4. Όσοι εξ υμών είστε πεκινουά, ατυχώς χάσατε το τρένο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

5. Μην ορμάτε εναντίον των ποδοσφαιριστών, όταν λόγω βροχής έχουν μουσκέψει μέχρι το… κόκαλο!

6. Οι εξ υμών «λουλού» έχουν σοβαρές πιθανότητες να επιλέγουν για αγώνες… γκέι.

7. Συγκρατηθείτε κάθε φορά που οι αντίπαλες άμυνες αγωνίζονται… λυσσωδώς!

8. Παραμονές κρίσιμων αγώνων δεν πάτε σε… σκυλάδικα.

9. Στις διακοπές σας να επιλέγετε… Αζόρες.

10. Προκειμένου περί αγώνων ερασιτεχνικών ομάδων της περιφέρειας και εφόσον ο περιβάλλων χώρος είναι… βουκολικός, θα προτιμώνται τσοπανόσκυλα.

Θα μπορούσαν βέβαια να περιληφθούν και πολλές άλλες οδηγίες-συμβουλές, αλλά τότε θα μιλάγαμε για… εικοσάλογο, τουλάχιστον. Εκείνο όμως που μετράει είναι η αποτελεσματικότητα. Ο κόσμος περιμένει να χαλιναγωγηθεί όλο αυτό το… «σκυλολόι» των εξεδρών, που ατυχώς ταλαιπωρεί διαχρονικά τα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου και όχι μόνο αυτό.

Γιατί, μεταξύ μας, η όλη κατάσταση θυμίζει τη γνωστή ρήση «Μπάτε σκύλοι αλέστε»!

ΣΙΓΜΑ


Σχολιάστε εδώ