Πολυεπίπεδη πρόταση της ΕΤΙΤΑ προς Γκιουλέκα

Πρωταγωνιστές για μια ακόμη φορά οι τεχνικοί τηλεόρασης. Με υπόμνημα τους στον υφυπουργό Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκα ανοίγουν όλα τα μέτωπα γνωστοποιώντας τις θέσεις τους και δίνοντας πολύτιμα στοιχεία για το αγγελιόσημο.

Στο υπόμνημά τους που αναρτάται και στο site της ΕΤΙΤΑ (www.etita.gr), σημειώνουν τα ανοιχτά προς επίλυση θέματα: υπαγωγή και των τεχνικών που εργάζονται στην ιδιωτική τηλεόραση στην ασφάλιση του ΤΣΠΕΑΘ – ΕΔΟΕΑΠ, αγγελιόσημο, ρύθμιση προβλημάτων του χώρου της ιδιωτικής τηλεόρασης, διασφάλιση θέσεων εργασίας, θεώρηση επαγγελματικών δελτίων ταυτότητας, ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ, ιντερνετική τηλεόραση.

Για τα δυο πρώτα θέματα καταθέτουν αναλυτικά στοιχεία για την ποσοστιαία απόδοση του αγγελιόσημου σε ασφαλιστικά ταμεία και δημοσιογραφικές ενώσεις.

Επίσης ζητούν στους όρους αδειοδότησης ενός περιφερειακού ή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού να προστεθεί διάταξη που να λέει ότι θα πρέπει o κάθε τηλεοπτικός σταθμός να απασχολεί: τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) τεχνικούς ο ενημερωτικός και δέκα πέντε (15) τεχνικούς ο μη ενημερωτικός.

Οι απασχολούμενοι τεχνικοί θα πρέπει να είναι με άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους, πλήρους απασχόλησης και ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ όπως ο νόμος σήμερα ορίζει».

Τέλος οι τεχνικοί ζητάνε να διερευνηθεί τι «συμβαίνει με τα ενοικιαζόμενα ΒΑΝ και τηλεοπτικά συνεργεία στην ΕΡΤ, να παρεμποδιστεί η ιδιωτικοποίηση της ψηφιακής και να αποδοθεί δίκαιο στους πρώην συμβασιούχους».


Σχολιάστε εδώ