Περί εκλογών

Κύριε Διευθυντά
Σε ημερήσια εφημερίδα ως απάντηση και σχόλιο για τις εκλογές και στην πρώτη της σελίδα με μεγάλα γράμματα είχε τίτλο: «Βουλώστε το και δουλέψτε».
Προφανώς αυτό αφορούσε τους κυβερνητικούς βουλευτές, υπουργούς κ.λπ. οι οποίοι καθημερινά σχολιάζουν και συζητούν για τις πιθανές προσεχείς εκλογές είτε τώρα είτε μαζί με τις ευρωεκλογές είτε το φθινόπωρο είτε τον Νοέμβριο, είτε κ.λπ., κ.λπ..
Εννοείται ότι το θέμα συντηρείται κυρίως από τα ΜΜΕ και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο οποίος άρχισε να ζητάει εκλογές συνεχώς από την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Καραμανλής τη διακυβέρνηση της χώρας.
Τα ΜΜΕ βέβαια γνωρίζοντας ότι αν θα γίνουν εκλογές και μεταπέσουμε σε ακυβερνησία (διότι κανένας δεν θα πάρει 151 βουλευτές) θα έχουμε το αποτέλεσμα να γράφουν τα πιθανά σχήματα συνεργασίας και θα αυξήσουν με αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία των σχολίων τους γεγονός που θα σημάνει αύξηση των εσόδων τους… Από την άλλη μεριά, η συνεχής προβολή του αιτήματος των άμεσων εκλογών από τον κ. Παπανδρέου, ενώ ξέρει ότι θα προκύψει ακυβερνησία, ίσως σημαίνει πολλά και κυρίως εξηγεί τη μη αποδοχή του από το κόμμα του αφού αντιστρατεύεται το 65% του ελληνικού λαού, που δεν θέλει εκλογές.
Ίσως έτσι να εξηγείται η δημιουργία ρευμάτων στο κόμμα του, έκτος και αν οι δημιουργοί των ρευμάτων είναι αυτοί που του συνιστούν να ζητάει συνεχώς και καθημερινά εκλογές, εδώ και τώρα.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τα καταφέρνει καλά στη διαχείριση πολλών προβλημάτων και παλινδρομεί με τα μέτρα της (φορολογικά, κοινωνικά, εξωτερικά κ.λπ.) είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί και κατά μερικούς είναι (ίσως δικαίως) αυταπόδεικτο. Αλλά από εκεί και πέρα, εφόσον έχουμε κακή κυβέρνηση που δεν τα καταφέρνει, φαντασθείτε να μην έχουμε κυβέρνηση τι θα γίνει… Όχι μόνο διαρκές χάος, αλλά κυρίως αλισβερίσι προτάσεων και προσφορών εκατέρωθεν, προς δόξαν της δημοκρατίας και καταστροφή της χώρας.
Αυτό θέλουν οι αιτούντες, οι προβάλλοντες και σχολιάζοντες τις προσεχείς εκλογές; Και κυρίως αυτό θέλει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης; Φαντάζεσθε αν τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχίσουν οι πρόωρες εκλογές διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων μας πόσο θα βελτιωθεί η παρεχόμενη από αυτά υγειονομική υπηρεσία τους; Δεν το σκέπτονται αυτό και δεν το λέει η κυβέρνηση ή κανένας άλλος;
Ας πάψουν λοιπόν και ας δουλέψουν όλοι τους για να βγούμε από την κρίση που ήλθε ή έρχεται, διότι ο τόπος μας δεν αντέχει, όπως οι ΗΠΑ τις συνεχείς κρίσεις και δεν θα συγχωρήσει ο λαός αυτούς που συντηρούν την εκλογολογία. Θα τους θάψει οριστικά και αν θέλουν να επιζήσουν ας αλλάξουν τακτική και λόγο.
Αναστάσιος Β. Κοβάτσης,
Καθηγητής Παν/μίου (ΑΠΘ)


Σχολιάστε εδώ