ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Καλά καλά δεν στέγνωσε το μελάνι από το σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας αναφορικά με την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στους επιλαχόντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο τοπάρχης Νίκος Λαζαρόπουλος δεν κινεί τις διαδικασίες έκπτωσης συμβούλων που έχουν να πατήσουν το πόδι τους δύο χρόνια στο συμβούλιο, και ο πρώτος επιλαχών Θανάσης Γεωργακόπουλος υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του από την παράταξη εξαιτίας αυτού του θέματος. Στην επιστολή του, την οποία έχω στα χέρια μου, μιλάει για σημεία και τέρατα. Αναφέρεται σε σύμβουλο της διοίκησης που χειροδίκησε εις βάρος υπαλλήλου. Απίστευτα πράγματα.
QQQ Απίστευτο και το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους στον Δήμο Αγίου Στεφάνου. Εκατοντάδες αυτοκίνητα που θέλουν να γλιτώσουν τα διόδια στον σταθμό Αφιδνών έχουν στην κυριολεξία παραλύσει την πόλη, που ποτέ δεν είχε τέτοιους ρυθμούς. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Βορριάς τρέχει από πόρτα σε πόρτα προκειμένου να βρει μια λύση. Φυσικά το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι κυρίαρχο στον Άγιο Στέφανο, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών Καπανδριτίου, Σχηματαρίου και Βαρυμπόμπης βλέπουν καθημερινά να βουλιάζουν οι δήμοι τους μέσα στο καυσαέριο.
QQQ Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την αντιμετώπιση των ομβρίων υδάτων στη Νέα Μάκρη βρίσκεται ήδη στην ολοκλήρωσή του. Το κόστος του είναι περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ και η δαπάνη θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αγωγός θα ξεκινάει από τη λεωφόρο Μαραθώνος, απέναντι από τη λεωφόρο Διονύσου, θα εκβάλλει στη θάλασσα και θα αποτελεί τον κεντρικό υποδοχέα κι άλλων μικρότερων αντιπλημμυρικών έργων που πρόκειται να φτιαχτούν στο μέλλον. Αναγκαίο και απαραίτητο το έργο.
QQQ Στελέχη της αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλανδρίου ήρθαν προχθές στο γραφείο μου με δύο σακούλες έγγραφα που αφορούν τη διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης ΦΛΥΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, αλλά και άλλα έργα που έγιναν στην περιοχή. Ομολογουμένως ζαλίστηκα από τον όγκο των φακέλων. Ακόμη δεν πρόλαβα να τα μελετήσω. Δεν πειράζει. Θέλω να ξέρετε ότι αργεί ακόμη η μέρα που θα πάρω σύνταξη. Μια και ο λόγος όμως για το πολύπαθο Χαλάνδρι, έχω μια απορία ως προς την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για απιστία κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του δημάρχου, αλλά και του Γιώργου Παρασκευόπουλου, στελέχους της δημοτικής επιχείρησης. Από τον Μάιο του 2007 η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον 27ο ανακριτή. Η μήνυση έχει στοιχεία ΑΒΜ Α/2006/4021. Από τότε μέχρι σήμερα επικρατεί απόλυτη σιωπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξή της και, αν υπάρξουν νέα, θα τα μάθετε πρώτοι.
QQQ Ύστερα από καταγγελία των υπαλλήλων της καθαριότητας του Δήμου Νίκαιας,
οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά έκαναν έλεγχο στις εγκαταστάσεις
όπου εδρεύουν τα απορριμματοφόρα. Η χολέρα ήταν η μόνη αρρώστια που, όπως είπαν οι υπάλληλοι της νομαρχίας, δεν υπήρχε στον χώρο. Μια έκταση με απέραντη λάσπη που βρώμαγε μόλις πλησίαζε κάποιος στα δέκα μέτρα. Η έκθεση που συνέταξαν οι επιθεωρητές είναι μνημείο που καταγράφει την απαράδεκτη αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την υγεία των εργαζομένων. Δημοτικοί σύμβουλοι μου λένε ότι ζήτησαν να πάρουν αντίγραφο της έκθεσης, αλλά ο δήμαρχος αρνήθηκε να τους τη δώσει. Συντρόφια, μη στεναχωριέστε. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Ζητήστε τη και θα σας τη δώσουμε.
QQQ Η δημοτική παράταξη που αντιπροσωπεύει τη Νέα Δημοκρατία στον Δήμο Ρέντη εκπροσωπείται από τον επικεφαλής Δημοσθένη Σταματάτο. Προχθές έκοψε την πίτα του ο συνδυασμός και δυστυχώς εισέπραξε αυτό που είχε επιμελώς προετοιμάσει. Από την εκδήλωση απουσίαζαν όλοι οι βουλευτές της περιοχής πλην ενός. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Σταματάτος είναι κομματάρχης του. Δεν έχει σημασία τ’ όνομα. Δεν λειτουργούν
όμως έτσι οι δημοτικές παρατάξεις, ρε λεβέντες. Όλοι οι βουλευτές είναι ίδιοι και ίσοι για τους δημοτικούς συμβούλους. Μετά απορείτε γιατί όταν ανοίγουν οι κάλπες ψάχνετε τις ψήφους με το σταγονόμετρο.
QQQ Οι εσωκομματικές διεργασίες στον συνδυασμό που διοικεί τον Δήμο Περιστερίου παίρνουν άσχημη τροπή. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί και από το τι θα γίνει στο μέλλον, αφού τα στελέχη της διοίκησης μου λένε ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα. Αναφέρομαι στο ότι ο συνεργαζόμενος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βαθιώτης, είναι έτοιμος να αποχωρήσει. Τελειώνοντας για το Περιστέρι, να σας πω ότι ορίστηκε νέος αντιδήμαρχος, υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών, ο Βασίλης Μπέτσης.
QQQ Γρήγορα ξέχασε τις καταγγελίες που είχε κάνει ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, Τάσος Αυρηλιώνης, κατά του πρώην δημάρχου Παντελή Ειρηνάκη.
Είχε πει αρκετά πράγματα, με σοβαρά υπονοούμενα. Όλα αυτά πριν από έναν χρόνο.
Ο Ειρηνάκης απειλούσε με μηνύσεις και
αγωγές τον Αυρηλιώνη. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όμως, πριν από τρεις ημέρες, μάθαμε ότι όλα είναι μέλι γάλα. Έπεσε πολύ δάκρυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Περασμένα ξεχασμένα, είπαν και οι δύο. Αυτή είναι η πολιτική. Φαίνεται όμως ότι ο Ειρηνάκης δεν έχει πλέον χρόνο να ασχολείται με άλλα θέματα, αφού προσπαθεί να σώσει το δικαίωμά του να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Οι αμφισβητήσεις από μέλη του συνδυασμού του αλλά και σοβαρά κομματικά στελέχη της πόλης είναι έντονες. Μέχρι και ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Φουντάς τον πολεμάει ανοιχτά, αφού διεκδικεί κι αυτός τη μαύρη πολυθρόνα. Φυσικά δεν θα έχει καμία τύχη ούτε καν ως προς το χρίσμα, αλλά ο πόλεμος είναι πόλεμος. Όποιος σωθεί θα συνεχίσει να αναπνέει.
QQQ Με επιστολή του στο ΥΠΕΧΩΔΕ ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος αρνήθηκε να υποδείξει μέλος για το ΔΣ της διοίκησης του περιβαλλοντικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Σε μια επιστολή, με έντονο ύφος, ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ θεωρεί ότι η εγκληματική αμέλεια για χρηματοδότηση των αναγκών που υπάρχουν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό και εξαθλίωση το μεγαλύτερο πάρκο της Ελλάδας. Την επιστολή του υπογράφουν ακόμη τέσσερις δήμαρχοι που οι δήμοι τους είναι όμοροι του πάρκου. Και λίγα λέει στην επιστολή του ο Μίχος.
QQQ Έχει μπει για τα καλά μπροστά Νίκος Στέφος, παλεύοντας καθημερινά για να πάρει το χρίσμα στη Νέα Σμύρνη. Έφτιαξε δημοτική παράταξη και κάνει συγκεντρώσεις με κάθε ευκαιρία. Μόνο που δεν έχει καμία αποδοχή από τις τοπικές οργανώσεις, αφού αυτές στηρίζουν τον κ. Κούπα, ήδη επικεφαλής στο δημοτικό συμβούλιο που εξελέγη με τη γαλάζια σημαία. Από την άλλη μεριά, συνεχίζει να υπάρχει η φιλοδοξία της γενικής διευθύντριας στην Περιφέρεια Αττικής, Κατερίνας Γιαβάση, για το χρίσμα. Το έχουμε πει όμως κι άλλη φορά. Για πολλούς και διάφορους λόγους η ΝΔ θα στηρίζει υπόγεια την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Νόρα Κατσέλη. Το ίδιο έκανε και την προηγούμενη φορά, τη δεύτερη Κυριακή. Με λίγα λόγια, απ’ ό,τι κατάλαβα, δήμαρχος θα είναι πάλι ο Κουτελάκης.
QQQ Η Ευγενία Παπαθεοδώρου, δικηγόρος στο επάγγελμα, ανέλαβε ως πρώτη επιλαχούσα τη θέση του παραιτηθέντος Αριστείδη Κρεμμύδα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου. Πολύ σοβαρή κοπέλα, με σοβαρές προοπτικές και στη Νομική και στα κοινά της πόλης.
QQQ Μια που μιλάμε όμως για το Μοσχάτο, να πούμε ότι ο δήμος αυτός είναι ένας από τους λίγους που έχουν πιστοποιηθεί για να εκτελούν έργα από το Γ΄ και το Δ΄ ΚΠΣ. Η πιστοποίηση έγινε τις τελευταίες ημέρες, ενώ την ευθύνη για την ολοκλήρωσή της είχε η τεχνική υπηρεσία του δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ευθυμίου.
QQQ Τι συμβαίνει με μια τεχνική εταιρεία που αναλαμβάνει έργα σε διάφορους δήμους πέριξ του Πειραιά, αλλά παίρνει άδεια εκσκαφής μόνο από τον Δήμο Ταύρου; Δηλαδή κάνει έργα στον Ρέντη αλλά την άδεια εκσκαφής την έχει δώσει ο Ταύρος! Πώς γίνεται αυτό, μόνο ο… εργολάβος γνωρίζει. Και φυσικά εκείνοι στον Δήμο Ταύρου που δεν… προλαβαίνουν να του βγάζουν τις άδειες! Κονέ κι αυτό…
QQQ Ο Γ. Δαμηλάκος που, όπως πρώτο έγραψε το «ΠΑΡΟΝ», ήταν στη λίστα των «κομμένων» αντιδημάρχων του Δήμου Ταύρου από τα Χριστούγεννα και τελικά απαλλάχθηκε από την αντιδημαρχία τον Γενάρη, δεν έμεινε αργός. Δεν μπορεί να μείνει χωρίς… μηνιάτικο, φαίνεται. Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κερατέας! Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη τετραετία ήταν σύμβουλος του δημάρχου Αμαρουσίου. Τώρα τι δουλειά έχει ο Ταύρος με την Κερατέα μόνο ο ίδιος ξέρει. Όπως και το πώς θα μπορεί να είναι ταυτόχρονα δημοτικός σύμβουλος Ταύρου και σύμβουλος δημάρχου στην Κερατέα. Με κάτι από τα δύο δεν θα… πολυασχολείται. Με ποιο άραγε;
Ο Εξορκιστής
ΥΓ.: Παλεύουμε κάθε εβδομάδα για να μαζεύουμε πληροφορίες και να μαθαίνετε πρώτοι ό,τι σας κρύβουν. Δεν λέω ότι κουραστήκαμε, αλλά η απογοήτευση είναι κοντά μας. Διαφθορά, σήψη, απατεώνες, διαπλοκή. Μας έχουν πνίξει. Δεν υπάρχει επιστροφή. Σταθείτε κοντά μας. Μόνο έτσι θα αντέξουμε. Μας χτυπάνε από παντού.

Στον Δήμο Ζωγράφου, στην τελευταία αλλαγή αντιδημάρχων, προτάθηκε από τον δήμαρχο Γιάννη Καζάκο στην Τασία Μπότου, μέχρι πριν από λίγο καιρό πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, η αντιδημαρχία καθαριότητας, αλλά δεν πήγε να παραλάβει και ο δήμαρχος την έστειλε στα αζήτητα. Κι αυτό γιατί το παίζει κι αυτή… δελφίνος (ζήλεψε προφανώς την… Ντόρα). Ο Καζάκος πάντως όρισε την Τώνια Καλύβα αναπληρώτρια δήμαρχο, που ενδεχομένως να σημαίνει ότι της δίνει το δαχτυλίδι για… αργότερα, αφού ανακοίνωσε την κάθοδό του και την επιθυμία του να είναι ξανά υποψήφιος και δήμαρχος για 4η τετραετία. Τώρα η κυρία τρέχει στη Ρηγίλλης και ζητάει βοήθεια… Καλό θα ήταν να έδινε έναν απολογισμό του έργου της στη ΔΕΑΔΗΖ, με τα έσοδα και τις δαπάνες.

Ξεκίνησε η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας Κασταλίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, και με τεχνικό δυναμικό προερχόμενο μόνο από τον δήμο, η πλατεία αυτή θα αποτελέσει ένα ακόμη κόσμημα στο Μαρούσι που οι κάτοικοί του θα μπορούν να το χαίρονται καθημερινά. Στη σειρά και άλλες πλατείες του Αμαρουσίου, που συγχρόνως με την πλήρη ανακατασκευή όλων των δρόμων θα κάνουν το «Μαρούσι… Ανθρώπινη Πόλη».


Σχολιάστε εδώ