Με οριστική παύση απειλείται η κ. Πελέκη

Με ψήφους 2 προς 1 και έπειτα από πολυήμερη διαδικασία παραπέμπεται η κ. Πελέκη στο Πενταμελές Εφετείο με το ερώτημα της οριστικής παύσης!

Η Αικ. Πελέκη παραπέμπεται επειδή συμμετείχε παράνομα σε δύο ΕΠΕ καθώς και γιατί συνέταξε τα «αμαρτωλά» συμβόλαια μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου για εκτάσεις που βρίσκονταν μέσα σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το Πενταμελές Εφετείο είναι το ανώτερο όργανο που εκδικάζει υποθέσεις τέτοιου είδους, καθώς έπειτα απ’ αυτό μπορεί να προσφύγει κανείς μόνο στον Άρειο Πάγο.

Τις παρανομίες αυτές είχε αποκαλύψει με σειρά δημοσιευμάτων του από την 7-9-2008 το «Π» αναφέροντας αναλυτικά άρθρα του Κώδικα Συμβολαιογράφων που παραβίασε η κ. Πελέκη.

Με βάση τα δημοσιεύματα αυτά επενέβη ο Εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος στη συνέχεια επειδή διαπίστωσε καραμπινάτες παρατυπίες, παρέπεμψε την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε λόγω της σοβαρότητας και της βαρύτητας των αδικημάτων να την παραπέμψει στο ανώτερο όργανο, το Πενταμελές Εφετείο. Όσον αφορά τις ψήφους 2 προς 1 που παραπέμφθηκε η κ. Πελέκη στο Πενταμελές, λέγεται ότι ο ένας που μειοψήφησε ήταν συμβολαιογράφος. Το Τριμελές Πειθαρχικό μπορεί να επιβάλει έγγραφη επίπληξη, πρόστιμο και παύση από 15 μέρες μέχρι 4 μήνες. Το Πενταμελές μπορεί να επιβάλει μέχρι και οριστική παύση!

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμα μεγάλη δικαίωση για το «Π», που αποδεικνύει πως ό,τι γράφει η εφημερίδα μας είναι απόλυτα τεκμηριωμένο και σωστό.

Η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη μετά τη δυσμενή γι’ αυτήν εξέλιξη έκανε δηλώσεις με τις οποίες προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στην κυβέρνηση!

Είπε συγκεκριμένα ότι την ανταλλαγή των εκτάσεων την καθόριζαν κυβερνητικές αποφάσεις και κανονιστικές διατάξεις στο πλαίσιο των οποίων έπρεπε να κινηθεί και να πειθαρχήσει.

Όμως, θα έπρεπε να γνωρίζει πως ούτε… αποφάσεις ούτε κανονιστικές διατάξεις υπερισχύουν των νόμων.


Σχολιάστε εδώ