Μετά το γυμναστήριο και λιπομέτρηση στην ΕΡΤ Α.Ε!

Τις διατροφικές συνήθειες των υπαλλήλων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θέλει να βελτιώσει η διοίκησή της που πήρε επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βελτίωση της διατροφής! Έτσι μετά το γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή οι εργαζόμενοι υπάλληλοι εκλήθησαν από την περασμένη Πέμπτη να κάνουν… λιπομέτρηση! Στο στούντιο Ε είχαν στηθεί τα παραβάν για τις κυρίες και τους κυρίους που θα ήθελαν να μετρήσουν το παραπάνω λίπος τους και μετά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα βελτίωσης της διατροφής τους.

•Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Οι κατηγορίες αφορούσαν το αδίκημα της «υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας» την εποχή που ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν πρόεδρος της Interamerican και συγκεκριμένα αφορούσαν τα αποθεματικά.

•Έληξε η συνεργασία του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη με την οικονομική εφημερίδα «Ημερησία», που ανήκει στον Όμιλο Μπόμπολα, όπου αρθρογραφούσε. Ο λόγος, λένε, ήταν ότι ο κ. Λούλης έγραφε και σε άλλες εφημερίδες. Ως γνωστόν, ο κ. Λούλης είναι και σύμβουλος του πρωθυπουργού και, όπως έχει γραφτεί, οι προτάσεις και οι αναλύσεις του επηρεάζουν τις αποφάσεις του Καραμανλή.

•Μια νέα εταιρεία χάρτου από τον Γιάννη Αρβανίτη («Ισοτιμία») με άρωμα του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Πρόκειται για την Paper Printing and Publishing Εταιρεία Εμπορίας Χάρτου, με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν: Γιάννης Αρβανίτης πρόεδρος, Γιώργος Πολυγένης αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Θεοδοσίου μέλος.

•Νέα ήθη στις σχέσεις ΕΡΤ και ΡΙΚ εισήγαγε η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης πουλώντας τη βραδιά επιλογής του τραγουδιού για τη Eurovision στο Mega Κύπρου, αγνοώντας την ευρεία συνεργασία που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια με το ΡΙΚ. Η ενόχληση του κυπριακού καναλιού εκφράστηκε μέσα από τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΡΙΚ στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Είπε ότι όταν το κυπριακό κανάλι ζήτησε τη μετάδοση, έμαθε ότι υπεβλήθη οικονομική προσφορά από το Mega Κύπρου και ότι η ΕΡΤ το έδωσε χωρίς να ενημερώσουν το ΡΙΚ. Η στροφή αυτή της ΕΡΤ εξηγείται από μια λεπτομέρεια. Μόλις πρόσφατα ανέλαβε το Mega Κύπρου ο Γιώργος Χουλιάρας, του οποίου οι σχέσεις τόσο με την ΕΡΤ όσο και ειδικότερα με τη Eurovision είναι γνωστές.

•Σε 680.000 ευρώ εκτιμάται πως θα ανέλθει το κόστος για τη Eurovision 2009, σύμφωνα τουλάχιστον με τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ. Η προηγούμενη διοργάνωση, η Eurovision 2008, στοίχισε 911.329,83 ευρώ (Απολογισμός ΕΡΤ 1/1/2008-30/9/2008, σελ. 23), αν και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2008, το κόστος είχε εκτιμηθεί σε 750.000 ευρώ. Συνεπώς η υπέρβαση ήταν 161.329,83 ευρώ.

•Ως το 2011 παραμένει στο Star ο Σταμάτης Μαλέλης, ενώ το κανάλι έχει option ανανέωσης για δύο ακόμη χρόνια. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του Star με την τηλεοπτική εφεύρεση της Πετρούλας έδειξε στον Ρικ Σπίνερ πως κατέχει τα κλειδιά της ψυχαγωγικής τηλεόρασης.

•Κοινή εξαγορά από Star Channel και Αττικές Εκδόσεις. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Λάμψη Θεσσαλονίκης θα περάσει στον κοινό έλεγχο των δύο εταιρειών.

•Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Κώστα Βαξεβάνη με τον Alpha, χωρίς όμως στον ορίζοντα να διαφαίνεται προοπτική ανανέωσης.

•Μεγάλη συζήτηση έχει αρχίσει για την επάρκεια μελών του ΕΣΡ. Δεν είναι μόνο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εταιρείες που αμφισβητούν την αντικειμενικότητα των αποφάσεών του. Σε άρθρο του σε απογευματινή εφημερίδα ο κ. Οικονόμου, ειδικός επιστήμονας στο ΕΣΡ, αμφισβητεί και τη σύγχρονη γνώση και επαφή των μελών με τα σημερινά τηλεοπτικά προϊόντα!

•Ποιος δημοσιογράφος όταν φεύγει από το κανάλι του, εκτός από τους 2-3 αστυνομικούς που έχει για προστασία, φοράει και αλεξίσφαιρο γιλέκο;

•Από συζήτηση στο ΕΣΡ για το STAR, παρουσία εκπροσώπων του:
– Τι διαφέρει το καναλάκι σας από την «Espresso»; Με τι άχυρα τροφοδοτείτε τον κόσμο;
Μπορεί η κλίμακα καθόδου να οδηγεί στην άνοδο (τηλεθέασης), αλλά…
Τα είπαν όλα…


Σχολιάστε εδώ