Λίγη σοβαρότητα…

Κύριε Διευθυντά,
Στις 13/2/09, ανοίγοντας την τηλεόραση στο κανάλι της ΝΕΤ, άκουσα τους δύο δημοσιογράφους της «Πρωινής Γραμμής», Λυριτζή – Οικονόμου, να εκφράζονται ειρωνικά σχετικά με τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών έναντι των ωρών διδασκαλίας της Χημείας. Και οι δύο απεφάνθησαν ότι σημαντικότερο μάθημα είναι η Χημεία. Χωρίς να μεροληπτώ υπέρ κάποιου μαθήματος -αφού το κάθε μάθημα έχει την παιδαγωγική του αξία- θα ήθελα να ρωτήσω: Με ποιο δικαίωμα δημοσιογράφοι της Κρατικής Τηλεόρασης αποφαίνονται επί παντός επιστητού με τόση ευκολία και προχειρότητα και συγκεκριμένα για ζήτημα των αναλυτικών προγραμμάτων του ΥΠΕΠΘ; Με ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις προσεγγίζονται τέτοια θέματα από επαγγελματίες δημοσιογράφους;
Ας είναι, λοιπόν, πιο προσεκτικοί και ας μην ξεχνάνε ότι οι παχυλοί μισθοί με τους οποίους αμείβονται είναι χρήματα του έλληνα φορολογούμενου πολίτη.
ΥΓ.: Οι φεουδάρχες στον Μεσαίωνα ασκούσαν την εξουσία τους επί του σώματος των υπηκόων τους. Οι τηλε-κράτορες την ασκούν περισσότερο επί του πνεύματος, του ήθους και της προσωπικότητάς μας!
Βασίλειος Μηλιώνης
Κιάτο Κορινθίας


Σχολιάστε εδώ