Κρίσιμη περίοδος για Ντούσαν Μπάγεβιτς

Η «Ένωση» δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά τον τελευταίο καιρό και η απόδοσή της πέφτει συνεχώς αντί να καλυτερεύει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και εκτός Κυπέλλου, αν και το τελικό 2-1, με το οποίο ηττήθηκε στην Ξάνθη, της αφήνει πολλά περιθώρια πρόκρισης στην ημιτελική φάση του θεσμού.
Ο μήνας αυτός πάντως, αναμένεται να είναι ο πλέον κρίσιμος για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σε αυτήν του τη θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ. Διότι αν η ομάδα δεν συνέλθει αγωνιστικά, δεν πάρει και την πρόκριση στο Κύπελλο και δεν πετύχει και την έξοδό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ακόμη και για το μέλλον του ίδιου του Μπάγεβιτς στον πάγκο της Ένωσης μετά το καλοκαίρι, κάτι που έως τώρα έμοιαζε αδιανόητο.
Τις περασμένες ημέρες πάντως, και ειδικά μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση στην Ξάνθη, άρχισε να κάνουν την εμφάνισή τους και κριτικές κατά του σερβοέλληνα τεχνικού από τον Τύπο. Μια κριτική που ξεκίνησε σιγά, σιγά μετά την κακή εμφάνιση επί του Θρασύβουλου, την περασμένη Κυριακή και εντάθηκε μετά την ήττα στην Ξάνθη.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως για να γίνει αυτή η κριτική υπήρξαν και διαρροές μέσε από την ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά όλα αυτά καταλαγιάζουν μέχρι τη ρεβάνς του Κυπέλλου, ό,τι και αν γίνει σήμερα στην Τρίπολη. Την ερχόμενη Τετάρτη η «Ένωση» υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο την Ξάνθη στη ρεβάνς του 2-1 του πρώτου αγώνα και θέλει βεβαίως την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Διοργάνωση που αποτελεί τον βασικό στόχο της ΑΕΚ φέτος, μιας και στο πρωτάθλημα βρίσκεται 19 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και δεν διεκδικεί τίποτα άλλο πέραν της εισόδου της στα play-off και την έξοδο στην Ευρώπη, την οποία μπορεί να αποκτήσει και μέσω του Κυπέλλου εάν το κατακτήσει ή εάν είναι φιναλίστ με την ομάδα που θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα.
Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη λοιπόν, θα υπάρξει εκεχειρία στην «Ένωση» και αν η ομάδα προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου τα πράγματα μάλλον θα κυλήσουν ήρεμα μέχρι το καλοκαίρι και τις αναμενόμενες κινήσεις επιχειρηματιών, αλλά και του Δημήτρη Μελισσανίδη, για να αναλάβουν την ομάδα. Εάν, όμως η ΑΕΚ δεν καταφέρει να προκριθεί, η ατμόσφαιρα θα γίνει ακόμη πιο τεταμένη απ’ ό,τι είναι και ουδείς θα είναι σε θέση να εγγυηθεί για το μέλλον του Μπάγεβιτς, ακόμη και άνθρωποι οι οποίοι τον ήθελαν εξ αρχής στην ομάδα και πήραν το μέρος του στη διαμάχη που είχε με τον τέως πρόεδρο Γιώργο Κιντή και τον τέως αντιπρόεδρο Τάκη Κανελλόπουλο.
Ο ίδιος ο Μπάγεβιτς, βεβαίως, φέρεται να λέει στο περιβάλλον του ότι η κακή εικόνα της ομάδας και η «κοιλιά» που έχει κάνει αυτήν την περίοδο οφείλεται στην κακή προετοιμασία, όχι μόνο από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά και από πλευράς συστημάτων και αυτοματισμών της ομάδας.
Ο σερβοέλληνας τεχνικός αναφέρει ακόμη ότι η ομάδα δεν έχει δουλευτεί όσο θα έπρεπε και γι’ αυτό παρουσιάζει αυτήν την κακή εικόνα, ειδικά την παρούσα χρονική στιγμή.


Σχολιάστε εδώ