Κατάλαβαν το λάθος τους, αλλά είναι αργά…

ΜΕ μεγάλη καθυστέρηση αντιλαμβάνονται τώρα στην κυβέρνηση πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση που πήραν πριν από τις εκλογές του 2007, σύμφωνα με την οποία στο εξής επιτρέπεται η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων μέχρι και την Παρασκευή προ των εκλογών.

Η απόφαση είχε ληφθεί έπειτα από εισήγηση του Θ. Ρουσόπουλου και τώρα όλοι μιλούν για «εγκληματικό λάθος» που θα κοστίσει στη Ν. Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές. Κι αυτό επειδή θα μπορούν μέχρι και τις παραμονές της αναμέτρησης οι εταιρείες να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, σε σημείο που να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικά δε αν η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα, οι ψηφοφόροι της ως την ύστατη ώρα θα δεχτούν ισχυρή ψυχολογική πίεση, ενώ θα επηρεαστούν και οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι είθισται να επιλέγουν στο «παρά πέντε» τον διαφαινόμενο νικητή. Την ίδια στιγμή, λόγω του ρευστού πολιτικού σκηνικού και των πιθανών ανακατατάξεων που θα υπάρξουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων κάνουν «χρυσές δουλειές» καθώς κόμματα και μεμονωμένοι βουλευτές παραγγέλλουν έρευνες για να δουν το κλίμα που επικρατεί στους πολίτες. Παράλληλα, οι επικεφαλής των εταιρειών πιέζουν βουλευτές από τα δύο μεγάλα κόμματα να κάνουν δημοσκοπήσεις στις εκλογικές περιφέρειές τους.


Σχολιάστε εδώ