Και ο Μητροπολίτης Καρυστίας υπέρ του εργοστασίου στο Αλιβέρι

Εναντίον της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης και όσων συμφωνούν μαζί του για τη ματαίωση της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από τη ΔΕΗ με λιθάνθρακα, στη Ν. Εύβοια, τάσσεται ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ.

Σε επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι υπέρ της ίδρυσης του εργοστασίου έχουν ταχθεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι μηχανικοί της ΔΕΗ, η τοπική κοινωνία του Αλιβερίου που προσδοκά την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την εξάλειψη της ανεργίας με τη λειτουργία του εργοστασίου, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Αλιβερίου, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ της περιοχής και το σύνολο σχεδόν των φορέων της Ν. Εύβοιας. Εκείνοι που αντιδρούν, υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης, είναι μια ομάδα οικολόγων που ενισχύεται και από ομάδες εκτός της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο θέλουν το εργοστάσιο όλοι στο Αλιβέρι, είναι το ότι οι οικολόγοι πήγαν και φύτεψαν μια μέρα δενδρύλλια στον τόπο που είχε επιλεγεί για να γίνει το εργοστάσιο και το ίδιο βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής τα ξερίζωσαν!

Ο Σεραφείμ καλεί τον υπουργό να πάει στο Αλιβέρι και να συζητήσει με τους φορείς και τους εκπροσώπους του κόσμου για το θέμα, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη, μια και ουδείς κυβερνητικός υπεύθυνος δεν ζήτησε τη γνώμη των κατοίκων.

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Μητροπολίτης καλεί τον κ. Χατζηδάκη να σκεφθεί το θέμα της ανεργίας που μαστίζει τη νότια Εύβοια, να ακούσει την κραυγή αγωνίας των κατοίκων και να κάνει το σωστό, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το εργοστάσιο υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει το… ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας για το Αλιβέρι!

Εξάλλου, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ταμυνέων τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου ενεργειακού κέντρου της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.


Σχολιάστε εδώ