Θα ανοίξουν στόματα για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ;

Τον φάκελο του «κρυφού ομολόγου» των 280 εκατ. ευρώ, που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία, αποδίδοντας στη… διαδρομή τεράστιες προμήθειες στους ενδιάμεσους, ανοίγει τώρα ο εφέτης-ειδικός ανακριτής Γ. Λέκκας. Ο κ. Λέκκας ολοκλήρωσε την έρευνά του για τις πωλήσεις δομημένων ομολόγων από τη Marfin Bank στο Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και έχει ήδη αποστείλει κλήσεις σε απολογία προς όλους τους εμπλεκόμενους στη συναλλαγή, που ήδη έχουν αρχίσει να… λούζονται με κρύο ιδρώτα. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια, είναι αν σε αυτήν τη φάση θα «ανοίξουν στόματα». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απολογίες του χρηματιστή Σοφοκλή Πρινιωτάκη και του γιου του Θεόδωρου, καθώς και του συνεταίρου τους στην Ακρόπολις, Γιώργου Αποστολίδη.

Ο τελευταίος, όπως είχε αποκαλύψει το «Π», είχε φύγει από κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας με βαλίτσα που περιείχε 2,4 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Ο Θ. Πρινιωτάκης είχε ισχυρισθεί τότε ότι «υπάρχουν αποδεικτικά για όλες τις μεταφορές χρημάτων που έχουν γίνει σε διάφορους λογαριασμούς και όταν κληθούμε από τα αρμόδια όργανα θα δώσουμε τα δικαιολογητικά αυτά. Πιστεύουμε ότι η υπόθεση αυτή θα κλείσει όπως άνοιξε».

Μεταξύ των προσώπων, που εμπλέκονται στη συναλλαγή των 280 εκατ. ευρώ, είναι ο χρηματιστής Γ. Παπαμαρκάκης της North Asset Management, υπεύθυνος για τη «δόμηση» του επίμαχου ομολόγου και τη διακίνησή του μέσω της Ακρόπολις ΑΧΕ στα τέσσερα Ταμεία, αλλά και ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης, γιος του πρώην γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Σημαιοφορίδη, και τότε πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ.

Στο πόρισμά του, που έχει καταλήξει ως γνωστόν στο αρχείο, ο πρώην πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, Γιώργος Ζορμπάς, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι από τη συναλλαγή των 280 εκατ. ευρώ διακινήθηκε «πολιτικό χρήμα».


Σχολιάστε εδώ