Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ «ΚΟΥΚΟΥΛΑ»

Πάγια όμως θέση μας είναι ότι ο καθένας μας που λειτουργεί στον όμορφο χώρο της δημοσιογραφίας πρέπει να έχει το θάρρος να υπογράφει, να βάζει το όνομά του.

Όταν κάνεις έλεγχο και ζητάς από τους άλλους να λειτουργούν με διαφάνεια, τηρώντας τον νόμο, πρέπει να δίνεις πρώτος το παράδειγμα. Και να διαλαλείς ότι δεν φοβάσαι να λες ποιος είσαι και δεν κρύβεσαι. Κι ότι είσαι έτοιμος να λογοδοτήσεις γι’ αυτά που γράφεις.

Όπως συμβαίνει στα άλλα ΜΜΕ, στις εφημερίδες, στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Και μην ξεχνάμε ότι αυτό ισχύει για τον κάθε πολίτη που θίγει ή κατηγορεί χωρίς στοιχεία άλλους. Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με τα μπλογκ από αγάπη και πάθος για την ελευθεροτυπία, θα πρέπει πρώτοι, ανεξάρτητα αν υπάρχει υποχρέωση του νόμου, να καταθέτουν το όνομά τους.

Όπως και εκείνοι που «ανεβάζουν» τα σχόλιά τους οφείλουν να βάζουν την υπογραφή τους. Αυτό απαιτεί κάθε ευνομούμενη Πολιτεία, για να ξέρουν όλοι ποιος είναι ο υπεύθυνος του κάθε μπλογκ. Και εκείνοι που αντιδρούν γιατί; Για ποιον λόγο χρειάζεται η «κουκούλα»;


Σχολιάστε εδώ