εδώ Βρυξέλλες

• Ομόφωνα εγκρίθηκε από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής η γνωμοδότηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη σχετικά με τον νέο κανονισμό που προβλέπει μείωση των τιμών περιαγωγής και στα γραπτά μηνύματα (sms).

Η προτεινόμενη τιμή αποστολής sms από άλλο κράτος μέλος είναι 0,11 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ η λήψη sms εξακολουθεί να είναι δωρεάν. Όσον αφορά τις τιμές των κλήσεων, η πρόταση της Κομισιόν περιλαμβάνει περαιτέρω σταδιακή μείωση της ευρωχρέωσης κλήσεων περιαγωγής.

• Την πρόθεσή της να ενισχύσει τη διαδικασία θέσπισης στόχων και τις ρυθμίσεις για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των δράσεων για την προστασία του παιδιού σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου, προέδρου της Διακομματικής Ομάδας για την Οικογένεια και την Προστασία του Παιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται, η αντιμετώπιση της φτώχειας αποτελεί τον πρώτο στόχο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Με εισήγησή της, εξάλλου, η ελληνίδα ευρωβουλευτής παρουσίασε την ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική για τη γυναίκα, στο πλαίσιο εσπερίδας με θέμα την «κοινωνική αλληλεγγύη για τη γυναίκα» που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Δήμο Φιλοθέης.

• Την άμεση κινητοποίηση της Κομισιόν ζήτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος, προκειμένου να αποτραπεί η ενεργοποίηση των νέων εμπορικών αντιποίνων των ΗΠΑ εις βάρος ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων.

Κατά τον κ. Παπαστάμκο, η απαγόρευση εισαγωγής στην ΕΕ ορμονούχου βοείου κρέατος προέλευσης ΗΠΑ και Καναδά, που είναι η αφορμή για τα απειλούμενα αντίποινα, δεν συνιστά εμπορικό προστατευτικό μέτρο. Επιβάλλεται για λόγους προστασίας των ευρωπαίων πολιτών και αντιστοιχίας με τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας που ισχύουν εντός της ΕΕ.

• Η υιοθέτηση κανόνων για τη χρήση των όρων «ορεινό» και «νησιωτικό» προϊόν, καθώς και η βελτίωση των υφιστάμενων σημάτων ποιότητας είναι μερικές από τις προτάσεις του ευρωβουλευτή Γιάννη Γκλαβάκη στην έκθεση για τα πρότυπα, τις προϋποθέσεις διάθεσης στην αγορά και τα συστήματα ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που ψηφίστηκε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

• Η έλλειψη πόρων δεν δικαιολογεί συνθήκες στις φυλακές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης, ελευθεριών και ασφάλειας κ. Μπαρό, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Κομισιόν δεν έχει αρμοδιότητα να χορηγεί οικονομική συνδρομή για τις φυλακές.


Σχολιάστε εδώ