Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

• ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ… επικρατεί στις σχέσεις Προεδρικού Μεγάρου και υπουργείου Εξωτερικών. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο Κ. Παπούλιας εκφράζει τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις που σημειώνονται στα Ελληνοτουρκικά και στο Σκοπιανό και χαρακτηρίζει τουλάχιστον παράδοξο το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη ασχολείται μόνο με τον… ΟΑΣΕ. Ακόμη, θεωρεί υποτονικές της αντιδράσεις του υπουργείου στις τελευταίες προκλήσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτήν του διοικητή της τουρκικής τράπεζας που άρχισε να λειτουργεί στη χώρα μας. Η πρόσκληση που απηύθυνε προς τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας-Θράκης για τα εγκαίνια του καταστήματος στην Κομοτηνή ήταν στα αγγλικά και στα τουρκικά. Η δε Κομοτηνή αναφερόταν με την… τουρκική ονομασία. Από το υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρξε καμιά αντίδραση. Συγχαρητήρια… Προ παντός μην ενοχλείτε…

• ΠΙΕΣΕΙΣ να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ως προς την τύχη των βουλευτών που ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου δέχεται ο Κ. Καραμανλής. Συνομιλητές του, μεταξύ αυτών και κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνουν ότι όσο παραμένει σε εκκρεμότητα το αν θα είναι ή όχι υποψήφιοι στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη είναι ζημιά για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο στενοί συνεργάτες του δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους ότι όποια κι αν είναι η απόφαση του Καραμανλή, η υπόθεση δεν θα κλείσει. Αυτές τις ημέρες πάντως γίνονται μυστικές έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα κατ’ εντολήν του Μαξίμου. Τα αποτελέσματα θα παίξουν ρόλο στις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

• ΕΚΕΙΝΟΣ που δεν φαίνεται να… αγωνιά για τις αποφάσεις του Καραμανλή είναι ο Γ. Βουλγαράκης. Είδε, λέει, προ ημερών τον πρωθυπουργό, συζήτησε το θέμα μαζί του και υποστηρίζει ότι πήρε το «πράσινο φως» να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Έκτοτε έχει πάρει «αμπάριζα» τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ανακοινώνει το… χαρμόσυνο γεγονός. Διατείνεται μάλιστα ότι αυτό δεν αφορά και τα υπόλοιπα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, διότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο, δεν πήρε καμία απόφαση, δεν υπέγραψε καμία ανταλλαγή.

• ΛΙΓΑ λεπτά πριν ο Γ. Παπανδρέου περάσει την κεντρική πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου την περασμένη Τρίτη, διερχόμενοι είδαν να αποχωρεί από την πλαϊνή πόρτα ο Π. Μολυβιάτης.

• ΠΑΝΙΚΟΣ επικρατεί μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που εκλέγονται στη Β΄ Αθηνών, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στις εκλογές του 2007 είχαν εκλεγεί 17, αλλά τώρα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην επόμενη Βουλή θα είναι 13 με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και 10 με 11 με τις πιο απαισιόδοξες. Άρα 4 με 6 δεν θα επανεκλεγούν. Κι αν υπολογίσει κανείς ότι η Β΄ Αθηνών είναι η περιφέρεια των υπουργών, στις εθνικές εκλογές θα… θρηνήσουμε θύματα!

• ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ αποφάσεις που πήρε ως υπουργός Πολιτισμού ο Αντ. Σαμαράς ήταν να τοποθετήσει σύμβουλό του τον σκηνοθέτη Τάκη Βουγιουκλάκη, αλλά και να διορίσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ τον Γ. Μουρούτη.
Ο πρώτος ήταν υποψήφιος με την Πολιτική Άνοιξη και ο δεύτερος στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά από τα… ηρωικά εκείνα χρόνια. Ιστορικό συμπέρασμα:
Η Πολιτική Άνοιξη τώρα δικαιώνεται! (Μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ διόρισε ο Αντώνης και τον επιχειρηματία και οικονομολόγο Θόδωρο Βάρδα).


Σχολιάστε εδώ