Διάδρομοι και Ψίθυροι

Στον… χορό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μπαίνει ακόμα ένας όμιλος, πάλι από τον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ο λόγος για τον Όμιλο Aspis. Για το τι θα φέρει αυτή η κίνηση, ίδωμεν.

Αυξάνει το ποσοστό του σε μία ακόμα εισηγμένη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Έφτασε τώρα στο 5% η συμμετοχή του στη Folli Follie.

Rainbow – Infoquest: Μια συνεργασία, στα σενάρια και αυτό της συγχώνευσης (;) και στο βάθος η μεγάλη επιστροφή του κυρίου Φέσσα στον χώρο της τηλεφωνίας. Ωραίο ερώτημα, ο έχων την απάντηση κερδίζει… i-phone. Από αυτά που αντιπροσωπεύει η Rainbow!

Ξένοι αναλυτές επιμένουν στα ζοφερά σενάριά τους (και) για τις ελληνικές τράπεζες. Από τη Moody’s μας δηλώθηκε ευθέως πως ετοιμάζει υποβάθμιση για όσες τράπεζες έχουν μεγάλη έκθεση στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και οι δικοί μας τραπεζίτες διαψεύδουν κάθε είδους πρόβλημα. Ή προβληματισμό! Στάση που θα έπρεπε να επιδειχθεί, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως αρκετές από τις μεγάλες τράπεζές μας έχουν συνολική έκθεση στην αγορά επιχειρηματικών δανείων σε τρίτες – ανατολικοευρωπαϊκές και βαλκανικές – χώρες, άνω του 300, του 400 ή και του 500% των διαθεσίμων τους!

Τις επόμενες ημέρες κορυφώνονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Με τις τράπεζες να έχουν ουσιαστικά «αποκαλυφθεί», το ερώτημα είναι τι θα μας ανακοινώσουν αρκετές εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, εκείνες ακριβώς που μέχρι πρότινος αποτελούσαν «αγαπημένες επιλογές» γνωστών και μη εξαιρετέων οίκων του εξωτερικού!

Τι κοινό έχουν Τιτάνας, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια; Ζημίες. Έρχονται οι ανακοινώσεις των οικονομικών τους αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο και εγχώριοι και ξένοι οίκοι έχουν ήδη «βγάλει τη λυπητερή». Από 75 εκατομμύρια ευρώ (οι ζημίες της Alpha) έως 154 εκατομμύρια ευρώ (οι ζημίες των ΕΛΠΕ). Οψόμεθα…

ΔΕΗ: Όσοι έχουν απορίες γιατί ο τίτλος της επιχείρησης φιγουράρει ακόμα σε χαρτοφυλάκια, από τα οποία έχουν προ πολλού εξαφανιστεί ακόμα και τραπεζικά χαρτιά, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι η εταιρεία ΔΕΝ αντιμετωπίζει τα προβλήματα αρκετών άλλων «κρατικόχαρτων». Για του λόγου το αληθές έχει να δείξει και τα κέρδη των 600 έως 760 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός της για το 2009. Και αυτά τα νούμερα δεν είναι εξωπραγματικά…


Σχολιάστε εδώ