Δεν παραιτείται με τίποτα ο Ψωμιάδης, όσα δικαστήρια κι αν γίνουν…

Η «μυστική» προεκλογική συμφωνία που είχαν κάνει Παπαδόπουλος – Ψωμιάδης για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης (πράσινος απερχόμενος και γαλάζιος επερχόμενος) αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο. Ο Παναγιώτης είχε υποσχεθεί στον τότε νομάρχη ότι δεν θα πειράξει τους ανθρώπους του, αν σταθεί στο πλευρό του, και όχι σ’ αυτό του συντρόφου του Χατζησάββα, που όπως θυμούνται οι περισσότεροι πήγε άπατος και άκλαυτος. Ο Ψωμιάδης, ακόμη και μετά τη δικαστική του καταδίκη επειδή μείωσε σε απίστευτο βαθμό πρόστιμο σε βάρος βενζινάδικου, δεν μίλησε ο ίδιος για όσα παρέλαβε και για όσα πρόστιμα… έσβηνε η προηγούμενη πράσινη διοίκηση του Παπαδόπουλου (τον οποίο, σημειωτέον, πρόσφατα τίμησε με άλλους αυτοδιοικητικούς). Αντ’ αυτού μίλησε ο Γιώργος Τσαμασλής, αντινομάρχης Ποιότητας Ζωής, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο Παναγιώτης γέμισε τα ταμεία της νομαρχίας, ενώ ο Παπαδόπουλος τα άδειασε, με το δικαίωμα που του έδινε η θέση του!
«Μόνο για το 2008 η Διεύθυνση Εμπορίου επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.450.000 ευρώ, ενώ από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ψωμιάδης έγιναν 12.000 έλεγχοι από τις διευθύνσεις μας!
Αντίθετα, το 2003 η διοίκηση Παπαδόπουλου είχε επιβάλει πρόστιμα μόλις 180.000 ευρώ, ενώ τα περισσότερα… ακυρώνονταν από τον νομάρχη, όπως είχε την αρμοδιότητα να το πράξει», είπε ο κ. Τσαμασλής. «Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν», σημείωσε, «όπως και η επιβολή των προστίμων, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όπως αναγνώρισε και το δικαστήριο, με σκοπό να συνετίζουμε και όχι να… εξοντώνουμε τους επαγγελματίες συμπολίτες μας.
Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουμε διότι αυτήν την εντολή λάβαμε από τον λαό της Θεσσαλονίκης. Μόνο στα πολιτικά… όνειρα κάποιων μπορεί να παραιτηθεί ο νομάρχης.
Εμείς σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν μας φοβίζουν οι δικαστικές αποφάσεις…».


Σχολιάστε εδώ