Αναδεικνύεται η λίμνη Κουμουνδούρου

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που έπρεπε όμως να είχε γίνει πολύ νωρίτερα και μάλιστα από το αρμόδιο υπουργείο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.
Όπως είπε, λοιπόν, ο Σύνδεσμος θα υιοθετήσει την ιστορική λίμνη Κουμουνδούρου στον Σκαραμαγκά, θα φροντίσει να την καθαρίσει και θα αναδείξει τον περιβάλλοντα χώρο της, που έχει τεράστια αρχαιολογική αξία.
Όπως έχει καταγγελθεί παλαιότερα από τις οικολογικές οργανώσεις, η λίμνη έχει επιβαρυνθεί από πετρελαιοειδή που διαρρέουν από τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι αποκομμένος (ουσιαστικά μη προσβάσιμος) και φυσικά παραμένει «θαμμένος» και αναξιοποίητος.
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, θα τοποθετηθούν φράγματα στη λίμνη για να απελευθερωθούν τα νερά της από τα πετρελαιοειδή, ενώ θα γίνει επιχείρηση καθαρισμού και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος με ειδικές διαδρομές που θα δημιουργηθούν θα είναι προσβάσιμος σε όλους.
Στον χώρο αυτό υπάρχουν ερείπια του ναού της Αρτέμιδας, που αν καθαριστούν θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους τουρίστες, ενώ φαίνονται καθαρά τα όρια της Ιεράς Οδού, από την οποία περνούσαν οι κάτοικοι της Αθήνας και οι ιερείς, πηγαίνοντας στην Ελευσίνα για τα Ελευσίνια Μυστήρια.


Σχολιάστε εδώ